Div sa Šalate i nije tako velik, Hrvatska tuguje!

Marin Čilić je u prvom nedjeljnom dvoboju 1. kola Davis Cupa protiv Njemačke donio Hrvatskoj drugu pobjedu i tako izjednačio omjer na 2:2.

6.3.2011.
17:19
VOYO logo

Hrvatska reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Davis Cupa, u susretu 1. kola Svjetske skupine igranom u dvorani zagrebačkog Doma sportova naši su tenisači izgubili od Njemačke s 3:2.. U posljednjem, petom dvoboju Nijemcima je ukupnu pobjedu osigurao Philipp Petzschner koji je svladao Ivu Karlovića sa 6:4, 7:6 (3), 7:6 (5) nakon dva sata i 24 minute igre.

Karlović je u susret ušao pomalo nekoncentrirano što je Petzschner iskoristio oduzevši mu servis odmah u prvom gemu. Bio je to jedini break u prvom setu koji je Petzschner riješio u svoju korist sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Div sa Šalate je na početku drugoga seta imao dvije prilike za oduzimanje servisa Petzschneru, ali Nijemac se prvi put spasio sjajnim lobom, a potom i dobrim servisom. Oba su igrača do kraja seta sigurno držala svoj servis, pa se igrao tie-break. U odlučujućoj igri Karlović je vrlo loše igrao na svom servisu, izgubio je čak četiri poena i Petzschner je stigao do velike prednosti od 2:0 u setovima.

Ivo Karlović pamtit će dvoboj parova Davis Cupa po novom svjetskom rekordu - servis od 251 km/h!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je odmah na početku trećega seta Karlović izgubio servis, činilo se da je kraj vrlo blizu. Ipak, naš je igrač uspio odmah vratiti izgubljeni break, a pri rezultatu 5-5 imao je čak tri prilike da još jednom oduzme servis Petzschneru. Nažalost, niti jednu nije iskoristio, pa je odluka još jednom pala u trinaestoj igri, u kojoj je opet slavio njemački tenisač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u prvom nedjeljnom meču Marin Čilić je lakoćom slavio protiv Phillippa Kohlschreibera sa 6:2, 6:3, 7:6 (6), te vratio Hrvatsku u igru izjednačivši na 2:2.

Hrvatska će nakon ovog poraza morati od 16. do 18. rujna igrati susret za ostanak u Svjetskoj skupini, dok će Njemačka u četvrtfinalu od 8. do 10. srpnja igrati protiv pobjednika susreta Austrija - Francuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103050330006 arti-201103050234006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo