TRIJUMF NA STARTU / Donna i Borna su dobitna kombinacija! Hrvatska preokretom pobijedila Belgiju u zanimljivom natjecanju

Image
Foto: Profimedia

Osim Hrvatske i Belgije u skupini je još i Španjolska predvođena najboljim tenisačem svijeta Carlosom Alcarazom

20.7.2023.
22:47
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska reprezentacija koju čine najbolje rangirana hrvatska tenisačica Donna Vekić i najbolje rangirani tenisač Borna Ćorić, pobjedom nad Belgijom od 2-1 otvorila je nastup na obnovljenom natjecanju mješovitih ekipa, Hopman Cupu, koji se održava u francuskoj Nici.

Image
NOVA LISTA /

Čilić nakon 16 godina više nije među 100 najboljih tenisača svijeta, Alcaraz se učvrstio na vrhu

Image
NOVA LISTA /

Čilić nakon 16 godina više nije među 100 najboljih tenisača svijeta, Alcaraz se učvrstio na vrhu

Belgija je povela nakon što je Elise Mertens sa 6-2, 6-2 svladala Donnu Vekić, ali je uslijedio preokret koji je inicirao Borna Ćorić pobijedivši Davida Goffina sa 6-3, 2-6, (10-4). Na kraju je o ukupnoj pobjedi odlučivala igra parova u kojoj su Vekić i Ćorić slavili sa 7-6 (5), 3-6, (10-6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na obnovljenom Hopman Cupu koji se, za razliku od izdanja igranih početkom sezone u australskom Perthu na tvrdoj podlozi, odigrava usred sezone i na zemljanoj podlozi, sudjeluje ukupno šest reprezentacija koje su podijeljene u dvije skupine. Osim Hrvatske i Belgije u skupini je još i Španjolska predvođena najboljim tenisačem svijeta Carlosom Alcarazom, uz kojeg će nastupiti Rebeka Masarova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senzacija francuskog veterana

U drugoj skupini su Danska, Švicarska i Francuska. Švicarska je u srijedu, prvog dana natjecanja, svladala Dansku s 2-1, a istim je rezultatom to učinila u četvrtak i Francuska. Clara Tauson je u prvom meču svladala Alize Cornet sa 7-6 (2), 6-4, ali je potom Richard Gasquet bio bolji od Holgera Runea sa 6-2, 6-3. U odlučujućem dvoboju parova Gasquet i Cornet su slavili sa 6-4, 6-4.

Tako će se u petak reprezentacije Francuske i Švicarske boriti za prvo mjesto u skupini koje donosi nastup u nedjeljnom finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak će biti odigran i dvoboj Španjolske i Belgije. U slučaju pobjede španjolske ekipe, subotnji dvoboj Hrvatske i Španjolske izravno bi odlučivao o plasmanu u nedjeljno finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo