davis cup / Hrvatska će u 1. kolu u Osijeku ugostiti peterostrukog pobjednika Španjolsku

Image

Osijeku će to biti drugo domaćinstvo jednog Davis Cup dvoboja hrvatske reprezentacije, a prvo dvoboja u Svjetskoj skupini

19.12.2016.
14:21
VOYO logo

Osječka dvorana Gradski vrt bit će od 3. do 5. veljače domaćin Davis Cup dvoboja 1. kola Svjetske skupine u kojem će prošlogodišnji finalist Hrvatska ugostiti peterostrukog pobjednika ovog natjecanja Španjolsku, odlučio je Hrvatski teniski savez.

Osijeku će to biti drugo domaćinstvo jednog Davis Cup dvoboja hrvatske reprezentacije, a prvo dvoboja u Svjetskoj skupini. Hrvatska je u gradu na Dravi gostovala 1997. godine te predvođena Goranom Ivaniševićem u meču Euro-afričke skupine 1 svladala Maroko. Taj je dvoboj odigran u dvorani Zrinjevac, a uz Ivaniševića u reprezentaciji su bili Ivan Ljubičić, Saša Hiršzon i Igor Šarić pod vodstvom izbornika Željka Franulovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznimno nam je drago što će Davis Cup opet biti u Slavoniji. Na ovom području je mnogo teniskih entuzijasta, pojedinaca i klubova, ne samo u Osijeku, nego i u cijeloj regiji. Već godinama je velika želja Osječana i ljubitelja tenisa uopće u Slavoniji da ugoste našu reprezentaciju i sada će se to i ostvariti. Slavoniju često zaobilaze značajni i sportski događaji te je to još jedan od razloga zašto se HTS odlučio dati domaćinstvo Osijeku protiv tako atraktivnog suparnika", rekao je predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković i zahvalio se svim gradovima koji su se javili na natječaj za organizaciju ovog prestižnog sportskog događaja.

"Veliki interes pokazali su ovom prilikom Varaždin i Rijeka, koji su također imali odlične ponude i sigurni smo da bi sjajno ugostili Davis Cup reprezentaciju. Vjerujemo da će biti prilike da se to ostvari u budućnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gradskom vrtu će se igrati na jednakoj podlozi kao i u zadnja dva prethodna susreta u kojima je Hrvatska bila domaćin, protiv Francuske u Zadru i Argentine u zagrebačkoj Areni, a kapacitet gledališta će biti oko 4000 posjetitelja.

Španjolci bi prema najavama, u svom povratničkom nastupu u Svjetskoj skupini nakon dvogodišnjeg izbivanja, trebali biti u najjačem sastavu, predvođeni nekad najboljim tenisačem svijeta Rafaelom Nadalom. Izbornica Conchita Martinez bi uz Nadala mogla nominirati Davida Ferrera i ovogodišnje pobjednike završnog turnira parova na ATP Finalu u Londonu Feliciana i Marca Lopeza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kakvom će sastavu igrati Hrvatska još nije poznato, a izbornik Željko Krajan će momčad morati prijaviti najkasnije deset dana prije početka dvoboja.

Ovo će biti drugi međusobni susret Hrvatske i Španjolske. Španjolci su 2003. godine u četvrtfinalu bili domaćini u Valenciji na zemljanoj podlozi i slavili s maksimalnih 5-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik osječkog dvoboja igrat će u četvrtfinalu, koje je na rasporedu početkom travnja, s boljim iz susreta Srbija - Rusija. Ako hrvatski tenisači izbore mjesto u četvrtfinalu, protiv Srbije bi ponovno bili domaćini, a protiv Rusije bi gostovali, s obzirom na prethodne dvoboje sa spomenutim reprezentacijama.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo