HRT ĆE IPAK PRENOSITI VELIKO FINALE ČILIĆA I FEDERERA: / Samo dan prije meča uspjeli se dogovoriti o otkupu prava

Image
Foto: AFP

Eurosport je ustupio HRT-u prava za prijenos muškog finala Australian Opena po prihvatljivoj cijeni i tako osigurao da ove nedjelje cijela Hrvatska može navijati za Marina Čilića.

27.1.2018.
15:45
AFP
VOYO logo

HRT je osigurao pravo prijenosa finala Australian Opena između Marina Čilića i Rogera Federera koje započinje u 9.30 sati po srednjeeuropskom vremenu. To su sjajne vijesti za sve ljubitelje tenisa u Hrvatskoj.

ČILIĆA NEĆETE MOĆI GLEDATI NA HRT-u, S PRISAVLJA PORUČUJU: ‘Pokušali smo kupiti prijenos finala, ali tražili su enormno visok iznos’

'Zadovoljni smo jer smo postigli dogovor s Eurosportom'

Iz HRT-a i službeno potvrdili ovakvu informaciju. Prenosimo u zajedničko priopćenje HRT-a i Eurosporta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljni smo jer smo postigli dogovor s Eurosportom, koji je pokazao fleksibilnost i otvorenost u pregovorima te ostvarenju dogovora u interesu hrvatske javnosti. Zajednički nam je cilj da svi gledatelji u Hrvatskoj imaju priliku pratiti naše sportaše u postizanju vrhunskih svjetskih uspjeha. Iz tog razloga Eurosport je ustupio HRT-u prava za prijenos muškog finala Australian Opena po prihvatljivoj cijeni i tako osigurao da ove nedjelje cijela Hrvatska može uživati u vrhunskom tenisu i navijati za Marina Čilića.

VELIKI TJEDAN HRVATSKOG TENISA: Naši se s Australian Opena mogu vratiti s tri naslova

Naš prioritet je omogućiti hrvatskoj javnosti praćenje lokalnih sportaša u postizanju vrhunskih uspjeha na svjetskoj razini. Iz tog razloga je Eurosport odlučio ustupiti prava za prijenos muškog finala Australian Opena Hrvatskoj radioteleviziji te time omogućio da cijela Hrvatska ove nedjelje može uživati u vrhunskom tenisu i navijati za Marina Čilića. Izuzetno nam je drago da smo uspjeli postići dogovor s HRT-om na obostrano zadovoljstvo, a sve u interesu hrvatske javnosti", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se ističe s HRT-a, osim na HTV 2 prijenos završnoga susreta teniskoga turnira Australian Open na području Republike Hrvatske bit će moguće pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Zaokret

To što ćemo u nedjelju na HTV-u moći gledati Čilića i Federera u borbi za naslov prvaka na Australian Openu pravi je zaokret. Jer, u četvrtak, prije dva dana, HRT je poručio kako neće prenositi finalni meč prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena u kojem igra najbolji hrvatski tenisač jer bi to koštalo oko 2,2 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatska radiotelevizija nije u mogućnosti prenositi završni susret teniskoga turnira Australian Open u kojemu će nastupiti Marin Čilić jer cijena televizijskih prava za taj susret iznosi 300.000 eura, odnosno približno 2,2 milijuna kuna", stajalo je u odgovoru HRT-a.

Koliko je HRT na kraju morao dati novaca za osiguravanje signala, prava odnosno prijenosa finala Australian Opena nije poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo