uskoro davis cup / Hoće li TC Maksimir omogućiti nove velike uspjehe hrvatskog tenisa?

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Hrvatski i Zagrebački teniski savez spremni su u suradnji s gradom Zagrebom sa svojim sponzorima i partnerima pronaći dodatne izvore financiranja kako bi se TC Maksimir doveo u optimalno stanje

10.10.2016.
11:16
Daniel Kasap/PIXSELL
VOYO logo

Za nešto manje od dva mjeseca u Areni Zagreb će se održati finale Svjetske skupine Davis Cupa za 2016. godinu, u kojem će se sastati Hrvatska i Argentina, što je bez sumnje veliki uspjeh hrvatskog tenisa. Ipak, već sada treba voditi računa i o budućnosti, a jedan od koraka u tom smjeru je željeni centar izvrsnosti, koji bi, ukoliko se ostvare planovi, zaživio u teniskom centru Maksimir.

"Hrvatski teniski savez i Zagrebački teniski savez već su putili Gradu Zagrebu molbu za dodjelu igrališta i dvorane na TC Maksimir jer je on svojom pozicijom i pratećom infrastrukturom najbolji prostor za pripremu tenisača kao i za natjecanja iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza te veličinom i namjenom primjeren optimalnom financijskom poslovanju. Dosadašnja pozicija Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu samo djelomično zadovoljava potrebe HTS-a za kapacitetima terena", kazao je glasnogovornik HTS-a Igor Rajković.

Po njegovim riječima, Hrvatski i Zagrebački teniski savez spremni su u suradnji s gradom Zagrebom sa svojim sponzorima i partnerima pronaći dodatne izvore financiranja kako bi se TC Maksimir doveo u optimalno stanje i kao takav postao prepoznatljiv centar teniske izvrsnosti, ne samo Hrvatske, već i regije pa čak i svijeta, jer je već iskazano zanimanje za korištenje kapaciteta u pripremama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HTS je u ovom trenutku spreman ustrojiti tenisku akademiju na najvišim svjetskim standardima u kojoj bi nosioci programa bili naši najbolji i najuspješniji treneri (Goran Ivanišević, Iva Majoli, Željko Krajan, Igor Šarić, Goran Prpić i dr.). Centar izvrsnosti okupljao bi naše najbolje tenisače svih kategorija, pružao bi usluge edukacije trenera uz suradnju s obrazovnim ustanovama, te bi nudio različite oblike priprema za tenisače svih uzrasta, i to  iz cijeloga svijeta", rekao je Rajković, napomenuvši da je  HTS već stupio u kontakt i dobio potporu ITF-a te nacionalnih teniskih saveza drugih zemalja, pri čemu je iskazan veliki interes za suradnjom, ali da projekt nije moguće realizirati bez reprezentativnog teniskog centra s optimalnom infrastrukturom.

Analizirajući teniske centre u Zagrebu  HTS je utvrdio da  je TC Maksimir s 22 terena na otvorenom i pripadajućom teniskom dvoranom s četiri hard court terena najbolja lokacija za realizaciju navedenog projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo