GROZNO PONAŠANJE PUBLIKE NA US OPENU PREMA NAŠOJ TENISAČICI: / Amerikanci očito ne kuže da je tenis gospodski sport

Image
Foto: Profimedia

Dvaput je morala sutkinja zaustavljati Donnu koja je servirala zbog pobika iz publike koji su je ometali, a jedan trenutak bio je ključan

4.9.2019.
21:27
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u polufinale ovogodišnjeg izdanja US Opena. Osječanku je u njenom prvom četvrtfinalu Grand Slama u karijeri zaustavila Švicarska tenisačica Belinda Benčić koja ju je svladala u dva seta za nešto manje od dva sata igre 7-6 6-3. Bio je ovo četvrti međusobni susret Vekić i Benčič i treća pobjeda 22-godišnje Švicarke koja je inače dobra prijateljica naše tenisačice još od mladih dana.

Iako je naša tenisačica 23. na WTA ljestvici, a Belinda Benčić 12., ta se razlika u prvom setu nije toliko vidjela. Donna je bila izvrsna, koncentrirana i sigurna na svom servisu, dok je Švicarka u devetom gemu prvog seta izgubila koncentraciju i nanizala nekoliko neforsiranih pogrešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DONNU VEKIĆ U POHODU NA US OPEN ZAUSTAVILA DOBRA PRIJATELJICA: /

Osječanka ostvarila uspjeh karijere i najavila velike stvari u nastavku karijere

Image
DONNU VEKIĆ U POHODU NA US OPEN ZAUSTAVILA DOBRA PRIJATELJICA: /

Osječanka ostvarila uspjeh karijere i najavila velike stvari u nastavku karijere

Smetnje s tribina

Servisi su joj završavali na mrežici, napravila je dvije dvostruke servis-greške, a promašila je i jedan lagani smeš, tako da je Donna osvojila taj gem za 5-4 uz priliku da na svom servisu zaključi set. No Benčić je zaigrala sjajno kad joj je došla voda do grla i uzvratila joj breakom. Isforsirala je 13. gem u kojem je bolje odigrala, ali mora se reći i da je publika u nekoliko navrata ometala hrvatsku tenisačicu kojoj nakon toga nije bilo jednostavno servirati.

Dvaput je morala sutkinja zaustavljati Donnu koja je servirala zbog pobika iz publike koji su je ometali, a jedan trenutak bio je ključan. U tie-breaku prvog seta kod rezultata 3-2 za Švicarku Donnu je omeo jedan glasan povik s tribina nakon kojeg je sutkinja morala zamoliti publiku da se smiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američka publika poznata je po tome da ne kuži baš da je tenis gospodska igra. Sutkinja je morala često upozoravati publiku, koja nije bila baš mnogobrojna, da se smjesti i sjedne kako bi se meč mogao nastaviti.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Benčić rutinski u drugom setu

I početka drugog seta je protekao slično kao i prvi, do 3-3 niti jedna igračica nije imala break-loptu, a onda je Vekić odigrala vrlo loš gem na svom početnom udarcu i izgubila servis bez izgubljenog poena. Iako je kod zaostatka 3-5 Vekić sjajnim udarcima spasila dvije meč-lopte Benčič, nije uspjela osvojiti gem kojim bi se primaknula na 4-5 i primorala Švicarku da odservira za meč. na treću meč-loptu Vekić je napala, ali je njezin forhend za malo otišao u aut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benčič će u polufinalu igrati protiv pobjendice susreta između Kanađanke Biance Andreescu i Belgijanke Elise Mertens. Ranije su polufinale izborile Ukrajinka Elina Svitolina i Amerikanka Serena Williams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo