Federer: Znao sam da mi neće biti lako s Čilićem!

Hrvatska neće imati predstavnika u osmini finala posljednjeg teniskog Grand Slam turnira sezone US Opena. U 3.

4.9.2011.
12:06
VOYO logo

Nakon što je Čilića porazio Roger Federer 6-3, 4-6, 6-4, 6-2, bolji od Karlovića bio je Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov sa 6-7(4), 6-2, 6-4, 6-4.

Bio je to meč u kojem Dolgopolov uspio oduzeti servis Karloviću u čak šest navrata, a imao je još 14 break-prilika. Jedino je u prvom setu 'Div sa Šalate' uspio odoliti naletima 22. nositelja i ovogodišnjeg pobjednika turnira u Umagu na svom početnom udarcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je zabio samo jedan as više od Dolgopolova (22-21), ali je imao jako puno problema nakon svog drugog servisa, čemu svjedoči podatak da je nakon njega osvojio tek 40% poena. Bio je ovo prvi međusobni sraz ove dvojice igrača, a sljedeći protivnik Ukrajincu bit će Novak Đoković koji je pobijedio Nikolaja Davidenka s 3 :0 u setovima.

I najbolji hrvatski tenisač, Marin Čilić, završio je svoj nastup na ovogodišnjem izdanju US Opena. Bolji od njega u 3. kolu bio je Roger Federer sa 6-3, 4-6, 6-4, 6-2. Bio je to treći međusobni ogled ove dvojice tenisača i treća pobjeda čarobnjaka iz Basela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu Čilić najviše može žaliti za tri vezane break-lopte u trećem gemu. Nakon što ih je propustio realizirati, Federer je u sljedećoj igri oduzeo Međugorcu servis i prednost sačuvao do kraja seta. U drugom setu Marin se uspio vratiti i napravio je break u najboljem trenutku, u desetom gemu iskoristivši drugu set-loptu.

U trećem setu Čilić je izgubio servis već u prvom gemu, nadoknadio ga već u drugom, da bi kasnije ponovo posustao u devetom gemu prepustivši peterostrukom pobjedniku US Opena svoj servis dvostrukom pogreškom. U četvrtom setu naš je tenisač gubio svoj servis u dva navrata, u trećem i sedmom gemu, te mu spasa nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znao sam da neće biti lako jer Čilić igra jako dobar i vrlo brz tenis, ali sam ipak pronašao odgovor na tu igru i to me čini sretnim. Mislim da sam susret prelomio na početku trećeg seta, premda sam do samog kraja imao problema sa servisom, ali i s reterniranjem", rekao je Švicarac.

Meč je trajao dva sata i 40 minuta igre, a Federer je bolje koristio svoje prilike, posebice u prva dva seta, koja su, ostaje dojam, trebala otići na stranu Čilića. Čilić je na kraju napravio čak 20 neforsiranih pogrešaka više od Federera (44-24) i tu treba tražiti razloge poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći protivnik Švicarca u osmini finala bit će Argentinac Juan Monaco.

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201109020001006 arti-201108290711006 arti-201109010452006

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo