FEDERER NAJAVIO FINALE PROTIV ČILIĆA: / 'Slomio me na US Openu, a protiv Rafe smo vidjeli što sve može ovdje...'

Image
Foto: AFP

Čilić protiv Federera ima samo jednu pobjedu, onu na putu do naslova na US Openu

26.1.2018.
11:26
AFP
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, trećeplasirani u svjetskom poretku, i po mnogima najbolji tenisač svih vremena Roger Federer odigrat će u nedjelju s početkom u 9:30 sati finalni meč Australian Opena.

Gledano iz kuta švicarskog tenisača, Federer će u svom 30. finalu na nekom od turnira iz Grand Slam kategorije tražiti 20 titulu nakon što mu je kod rezultata 6-1, 5-2 u polufinalu turnira meč zbog problema sa žuljevima predao osvajač Next Gen ATP Finalsa Hyeon Chung.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČILIĆ I FEDERER IGRAT ĆE ZA NASLOV: /

Najbolji hrvatski reket protiv najboljeg ikad za ukupnu pobjedu u Australiji

Image
ČILIĆ I FEDERER IGRAT ĆE ZA NASLOV: /

Najbolji hrvatski reket protiv najboljeg ikad za ukupnu pobjedu u Australiji

Chung će biti odličan

"Činilo mi se u prvom setu da je sve u redu, nisam mogao reći da ima nekakvih problema. U drugom se moglo vidjeti da je sporiji. Problemi sa žuljevima, to je bolno. U jednom trenutku to je previše, a stvari se dodatno pogoršavaju. Drago mi je da sam u finalu, ali mi nije drago da sam na ovaj način ondje stigao. Iza njega je prekrasan turnir, vidi se zašto je slavio u mečevima protiv Novaka Đokovića i Alexandera Zvereva, bit će odličan, odličan igrač", prokomentirao je Federer nakon susreta pred kojim je sedmo finale Australian Opena i lov na šesti naslov ondje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale Federer-Čilić svojevrsna je prošlogodišnja repriza finala Wimbledona.

Očekuje drugačijeg Čilića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjeli smo ga protiv Rafaela Nadala, potom i Kylea Edmunda. Unosi snagu, sve. U finalu Wimbledona imao je problem slučan Chungovom, a budući da iza njega nije brutalno polufinale imat će dovoljno vremena za odmor. Vidjet ćemo jednog drugačijeg Marina Čilića. Slomio me u polufinalu US Opena i radujem se što ćemo ponovno igrati. Zapravo, zajedno smo igrali na odmoru na Maldivima, obojica smo tražili partnera. Rekao sam mu da mi je trening ondje pomogao u dolasku do finala", kazao je švicarski tenisač.

Finale Australian Opena bit će deseti međusobni ogled Federera i Čilića. Svoju jedinu pobjedu najbolji hrvatski tenisač upisao je 2014. godine na putu do naslova na US Openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo