POVRATAK KRALJA: / Federer nadigrao Wawrinku, u finalu se priželjkuje 'klasik' protiv Nadala

Image
26.1.2017.
12:51
VOYO logo

To je 28. finale za Švicarca koji je u karijeri osvojio najviše od svih tenisača u povijesti, čak 17 Grand Slamova. Prošle sezone mučio se s ozljedom, bio i na operaciji, odigrao tek šest turnira, a sad je s trenerom Ivanom Ljubičićem, uspio doći na korak od novog uspjeha u Melbourneu u kojemu je slavio četiri puta (2004., 2006., 2007., 2010.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesti put u finalu Australian Opena

Federer je posljedni put na Grand Slamu slavio prije pet godina, bilo je to u Wimbledonu, ali je u Melbourneu ponovno pokazao svoj očaravajući tenis.

Ovo će mu biti šesti finale na Australian Openu, slavio je četiri puta, jednom izgubio od Rafaela Nadala koji bi mu mogao biti suparnik u finalu, ako sutra pobijedi Grigora Dimitrova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ženskom finalu igraju sestre Williams, a tenisači bi mogli ponuditi još jedan "vintage" susret, mitski obračun Federera i Nadala. Naravno, svi bi najradije gledali teniski klasik i obračun tenisača koji zajedno imaju 31 Grand Slam naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na otvaranju Rafine teniske akademije, kazao sam mu da bismo mogli organizirati zajednički meč u dobrotvorne svrhe. Ja sam tad bio na jednoj nozi, ozlijeđen, a on je imao ozljedu zapešća i igrali smo s nekim juniorima", kazao je Federer.

Nadal ima 6-2

No, moguć je još jedan susret velikana na najvećim turnirima. Nadal je uspješniji u finalima Grand Slama, ima šest pobjeda i dva poraza, a svoj jedini Australian Open osvojio je 2009. upravo protiv Federera i borbe u pet setova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S 35 godina i pet mjeseci, Federer je postao najstariji finalist Grand Slam turnira još od vremena Kena Rosewalla na US Openu 1974. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wawrinka je imao svoje prilike, vratio se nakon zaostatka 0-2 u setovima, imao i break-loptu u petom setu, ali mu je Federer ipak uspio oduzeti servis u šestom gemu petog seta i slaviti sa 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo