ZA ZABORAV /

Loš dan: Donna ostala bez osmine finala, Ćorić ispao u prvom krugu kvalifikacija

Image
Foto: Profimedia

Borna je izgubio od 352. igrača svijeta, a Donna od 22. na svijetu

30.9.2024.
14:11
Profimedia
VOYO logo

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA-20.) nije se u ponedjeljak uspjela plasirati u osminu finala teniskog WTA turnira u Pekingu.

Image
NEVJEROJATNO /

Đoković se našao usred čopora vukova, a od basnoslovne cifre boli glava: 'Ovo je najmoćnije ikad...'

Image
NEVJEROJATNO /

Đoković se našao usred čopora vukova, a od basnoslovne cifre boli glava: 'Ovo je najmoćnije ikad...'

Od Vekić je nakon dva i pol sata igre sa 3-6, 6-4, 6-4 bolja bila Rukinja Mira Andrejeva, 22. tenisačica svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je set Vekić dobro otvorila, odmah je uzela servis mladoj Ruskinji, no Andrejeva je brzo vratila  servis i izjednačila na 2-2. No nakon toga joj je Vekić još dva puta oduzela servis za vodstvo u setovima 1-0. Drugi je se bio izjednačen do kraja, ali je onda Andrejeva uzela servis hrvatskoj tenisačici za vodstvo od 5-4 nakon čega je servirala za set i dobila ga. U trećem setu, Andrejeva uzima Vekić servis i dolazi u vodstvo od 3-1, ali Vekić ga odmah vraća za 3-2.  Nakon toga Andrejeva još jednom na kraju samog seta oduzima početni udarac hrvatskoj tenisačici za vodstvo od 5-4 nakon čega opet uspješno servira za set i meč.

Ovo je bio njihov prvi međusobni ogled i prva pobjeda 17-godišnje Ruskinje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borna previše griješio

Hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP-98.) zaustavljen je u ponedjeljak u prvom kolu kvalifikacija teniskog turnira u Šangaju.

Bolji od njega je sa 6-7(5), 6-1, 7-6(11) poslije tri sata i 13 minuta igre bio Kinez Fajing Sun, 352. na ATP ljestvici.

Prvi je set odlučen u tie breaku nakon što su oba tenisača po jednom izgubila svoj servis. Tu je prvu dionicu dobio hrvatski tenisač. U drugom setu Ćorić je uspio osvojiti samo jedan gem i Kinez je izjednačio na 1-1 u setovima. Treći odlučujući set također je odlučen u tie breaku, Ćorić je imao tri meč lopte,  a Sun jednu više koju je na kraju i iskoristio za pobjedu i plasman u drugo kolo kvalifikacija.

Ćorić je u meču servirao osam aseva, a Sun devet. Hrvatski je tenisač uzeo suparniku jednom servis, dok je svoj izgubio tri puta, no ono što je presudilo bile su neprisiljene greške kojih je Ćorić sakupio čak 61. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Donna se vratila kući! Njena baka: 'Nisam je vidjela, da ju poljubim i stavim medalju i oko svog vrata'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo