OTVORENO / Đoković žali što nije igrao s 'ludim Goranom', ali i tenisačem koji mu je bio idol iz djetinjstva

Image
Foto: Profimedia

Nakon izbacivanja Poljaka Đoković je dobio zanimljivo pitanje, u kojoj bi eri u prošlosti volio igrati

11.7.2023.
12:23
Profimedia
VOYO logo

Novak Đoković je u ponedjeljak nastavio svoj wimbledonski niz ostvarivši 32. uzastopnu pobjedu na travi u All England Clubu, a do svog 14 četvrtfinala na najvećem teniskog turniru stigao je pobijedivši Poljaka Huberta Hurkacza (ATP - 18.) sa 7-6 (6), 7-6 (6), 5-7, 6-4 u dvoboju koji se protegnuo na dva dana.

Image
PREGLED DANA /

Ovo su svi četvrtfinalisti Wimbledona: Dva mladića igraju jedan protiv drugoga

Image
PREGLED DANA /

Ovo su svi četvrtfinalisti Wimbledona: Dva mladića igraju jedan protiv drugoga

Đoković i Hurkacz su svoj meč osmine finala započeli u nedjelju nešto prije 21 sat po lokalnom vremenu, pod krovom i umjetnom rasvjetom na središnjem terenu u All England Clubu, da bi ga završili u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima, u sunčanim uvjetima i bez krova nad glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon izbacivanja Poljaka Đoković je dobio zanimljivo pitanje, u kojoj bi eri u prošlosti volio igrati.

"Svi smo razmišljali kako bi se snašli u nekoj drugoj eri, uspoređujemo se s prvacima iz različitih generacija. Mnogi od tih šampiona još uvijek su aktualni u našem sportu. McEnroe, Becker, Lendl itd. Tu su, prisutni. Bilo u ulozi trenera… S Beckerom sam radio prije. Poznajem ga dosta dobro i osobno. Imali smo dosta razgovora na tu temu. Bilo je zanimljivo čuti njegova razmišljanja i kako on vidi tenis danas u odnosu na prije", rekao je Đoković pa istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sampras je bio moj idol iz djetinjstva. Žao mi je što nisam imao priliku igrati s njim. Inspirirao me da uzmem reket i igram tenis. Igrao sam egzibiciju s Agassijem ovdje prije Wimbledona. Volio bih biti u toj eri s njima, s ludim Goranom. Svako doba ima svoje… To rivalstvo Borga i McEnroea. Jimmy Connors, s njim bih volio igrati noćni meč u New Yorku. Tamo nije izgubio možda niti jedan meč, kako je igrao i atmosfera je bila fenomenalna. Opet, zahvalan sam što sam dio ove ere, s preostala tri moja najveća rivala koji su puno pridonijeli uspjehu koji sam postigao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo