PAD KRALJA ZEMLJE / Đoković u epskom meču srušio Nadala i plasirao se u finale Roland Garrosa

Image
Foto: Profimedia

U finalu će Đoković igrati protiv Stefanosa Tsitsipasa

11.6.2021.
23:26
Profimedia
VOYO logo

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković plasirao se u finale Roland Garrosa. Nole je u polufinalnom okršaju teniskih giganta pobijedio Rafaela Nadala s 3:1 (3-6, 6-3. 7-6. 6-2) u setovima nakon četiri sata i 13 minuta fantastične igre.

Bio je ovo prvi put u povijesti da je Nadal izgubio u polufinalu Roland Garrosa. Dosad je u 13 mečeva "Kralj zemlje" odnio jednako toliko pobjeda, no ovaj je put Đoković napravio nešto što se dosad činilo nemogućim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MARINOVA DOMINACIJA /

Čilić pobijedio 14. tenisača svijeta i stigao do polufinala Stuttgarta

Image
MARINOVA DOMINACIJA /

Čilić pobijedio 14. tenisača svijeta i stigao do polufinala Stuttgarta

Nadal je u meč krenuo žestoko, kao da želi Novaka što prije otpuhati s terena. Napravio je 2 breaka nakon što je u prvom gemu spasio dvije break-lopte i stigao do ogromne prednosti od 0-5. Ostatak seta bio je samo formalnost.

Đoković se vratio u drugom setu, a onda smo u trećem gledali pravu dramu. Trajala je borba za poen gotovo koliko i nogometna utakmica, a nakon sata i 38 minuta Đoković je osvojio tie-break te "načulio uši“ prema publici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se u 4. setu očekivalo da će se Nadal vratiti, ispao je to set koji je Novak dobio najuvjerljivije u cijelom meču. Uzeo je Španjolcu tri servisa zaredom te mu tako uručio treći poraz u karijeri na Roland Garrosu.

Nadal i Đoković do sada su odigrali 58 mečeva, Đoković u pobjedama sada vodi s 30-28.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tsitsipas protiv Đokovića u finalu

U finalu će Đoković igrati protiv Stefanosa Tsitsipasa nakon što je Grk danas u Parizu pobijedio Nijemca Alexandera Zvereva sa 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grk je do pobjede nad šestim igračem svijeta i prvog Grand Slam finala u karijeri došao nakon tri sata i 36 minuta igre. Tstsiipas je dobio prva dva seta, iako je Zverev na početku drugog seta imao 3-0, a onda je Grk napravio seriju od šest uzastopnih gemova.

Nijemac se probudio i dobio treći i četvrti set, ali taj zalet nije podužio i na odlučujući set. Grk je poveo s 4-1, u osmom je gemu propustio četiri meč lopte na servis Zvereva, ali je meč okončao naedugo potom na svom servisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo njihov osmi međusobni sraz i šesta pobjeda Tsitsipasa. Prvi Grk u jednom grand-slam finalu do danas je izgubio sva tri polufinala na najvećim turnirima.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo