POVRATAK NAKON 12 MJESECI / Đoković se prvi put oglasio iz Australije: 'Ne možete zaboraviti takve stvari, nikad tako nešto nisam doživio'

Image
Foto: Profimedia

Novak Đoković godinu dana nakon deportacije vratio se u Australiju, a sada je otkrio kako gleda na taj nemili događaj

29.12.2022.
10:25
Profimedia
VOYO logo

Novaku Đokoviću je zabranjen nastup na Australian Openu 2022. nakon što je protjeran iz zemlje zbog statusa cijepljenja. Nije bio cijepljen protiv covida-19, pokušao se vratiti na teritorij uz izuzeće koje je konačno odbijeno i izbačen je neposredno prije početka turnira nakon što je proveo nekoliko dana u pritvorskom centru.

Image
ČUDNE KONSTRUKCIJE /

'Ne razumijem zašto je Siniša Mihajlović bio toliko omražen u Vukovaru. Nisam htio ići po mraku na stadion zapaliti mu svijeću'

Image
ČUDNE KONSTRUKCIJE /

'Ne razumijem zašto je Siniša Mihajlović bio toliko omražen u Vukovaru. Nisam htio ići po mraku na stadion zapaliti mu svijeću'

Dobio je i trogodišnju zabranu pristupa. Ali obveza cijepljenja je u međuvremenu ukinuta u Australiji, a Đoković je dobio vizu nakon što mu je u studenom ukinuta zabrana putovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lijepo je vratiti se u Australiju. Očigledno da ono što se dogodilo prije 12 mjeseci nije bilo lako za mene, moju obitelj, moj tim i svakog tko mi je blizak. Bilo je razočaravajuće napustiti zemlju na taj način, ali sam se zaista nadao da ću dobiti svoju dozvolu vratiti se. Ovo je zemlja gdje sam imao nevjerojatan uspjeh, osvojio sam devet Grand Slamova, turnir u Adelaideu je jedan od prvih koji sam osvojio u karijeri. Uvijek se sjajno igrati u Australiji, dobivam sjajnu podršku, nadam se novom dobrom periodu ovdje", rekao je Đoković pa se osvrnuo na deportaciju.

"Ne možete zaboraviti takve stvari, ostaju sa vama dok ste živi. Nikad tako nešto nisam doživio i nadam se da više neću nikada. To ostaje s vama, ali morate krenuti naprijed."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobio je Đoković i pitanje kakav prijem publike očekuje.

"Nadam se da će sve biti pozitivno, nije nešto što mogu predvidjeti, dat ću sve od sebe da prikažem dobar tenis, kao i da ću izazvati pozitivne i lijepe emocije kod ljudi. Nadam se da će se to dogoditi na mojim mečevima. Ovdje sam samo dva dana, od ljudi na aerodromu, u hotelu, na terenima, svi su bili ljubazni, išli smo na večeru, za sada je sve sjajno",

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno mi je blisko srcu. Nije lako zaboraviti što se dogodilo posljednjih 12 mjeseci, ali kao što sam rekao, moram krenuti dalje. Taj događaj neće zamijeniti sve ono što sam doživio u Australiji tijekom karijere. Imam pozitivna osjećanja, radujem se igranju ovdje. Ovo je moj omiljeni Grand Slam, rezultati to dokazuju."

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/32754850-427a-11ed-a828-96097be8c4c5/original

Inače, prvi Grand Slam turnir sezone Australian Open, koji počinje 16. siječnja, priredio je za tenisače rekordno visok nagradni fond u iznosu od 76,5 milijuna australskih dolara (48,5 milijuna eura).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori prvog od četiriju Grand Slam turnira sezone koji se održava u Melbourneu osigurali su povećanje nagradnog fonda od 3,4 posto u usporedbi s ovogodišnjim izdanjem, uz velika povećanja u prvom krugu turnira.

Pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji na prvom Grand Slam turniru 2023. kući će odnijeti po 2,975 milijuna australskih dolara, što je 1,886 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo