JASAN STAV / Đoković rekao pod kojim uvjetom će igrati na Wimbledonu: 'To mi daje nadu'

Image
Foto: Profimedia

Ova sezona je vrlo turbulentna za Novaka

25.6.2024.
9:53
Profimedia
VOYO logo

Sedmerostruki osvajač Wimbledona srpski tenisač Novak Đoković ohrabren je svojim napretkom nakon manje operacije koljena kojoj je bio podvrgnut prije manje od tri tjedna i sljedeći će mjesec zaigrati na tom Grand Slamu samo ako bude osjećao da se može boriti za naslov.

Image
POTVRĐENO /

Stigle dobre vijesti za Đokovića: U Parizu će loviti prvo zlato

Image
POTVRĐENO /

Stigle dobre vijesti za Đokovića: U Parizu će loviti prvo zlato

Đoković (37) je ozlijedio koljeno u meču četvrtog kola na Roland Garrosu i odustao je od četvrtfinala prije operacije 6. lipnja, čime je ugrozio svoje nade za nastup na Wimbledonu i na Olimpijskim igrama u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim srpski tenisač, čije je mjesto na Igrama u Parizu potvrđeno ranije ovog mjeseca, objavio je videosnimke svog povratka treninzima na Instagramu prošlog tjedna prije nego što je u nedjelju stigao u All England Club i odmah krenuo s pripremama.

"Nisam došao ovdje odigrati nekoliko rundi", rekao je Đoković za BBC nakon treninga u ponedjeljak. "Ako znam da mogu igrati blizu svog maksimuma ili na maksimumu, onda ću igrati. Ako ne, onda ću nekom drugom dati priliku da igra."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rehabilitacija ide u pravom smjeru svakim danom, nekoliko posto sve bolje i bolje. To je ono što mi daje nadu i poticaj da nastavim. Stvari preuzimam postupno. Još se ne forsiram 100 posto, ali se nadam da će se to dogoditi u sljedećih nekoliko dana", dodao je.

Drugi tenisač svijeta želi okončati svoju sušu s titulama 2024. nakon što je osvojio tri od četiri Grand Slama prošle godine, dok lovi rekordni 25. Grand Slam naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov jedini poraz na Grand Slam turnirima 2023. godine dogodio se baš u Wimbledonu gdje ga je u pet setova u finalu pobijedio Španjolac Carlos Alcaraz.

Wimbledon se održava od 1. do 14. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo