VELIKI RIVALI / Dan nakon što je Federer objavio da se povlači, Đoković mu je poslao poruku : 'Ovo je teško izraziti riječima...'

Image
Foto: AFP, SAEED KHAN

Federer je objavio da će još nastupiti na sam ojednom turniru, Laver Cupu sljedećeg tjedna

16.9.2022.
17:44
AFP, SAEED KHAN
VOYO logo

Legendarni švicarski tenisač Roger Federer (41) objavio je jučer, u četvrtak 15. rujna, kako će nakon Laver Cupa, koji se igra sljedećeg tjedna u Londonu, okončati svoju veličanstvenu karijeru.

Image
KAKVE SU TO IZJAVE? /

Odigrao je epski meč s Federerom, a sada poručuje: 'Ma, tko ga je*e'!

Image
KAKVE SU TO IZJAVE? /

Odigrao je epski meč s Federerom, a sada poručuje: 'Ma, tko ga je*e'!

Veliki Švicarac je tijekom svoje karijere osvojio 20 "grand slam" naslova u pojedinačnoj konkurenciji, odnosno ukupno 103 turnira na ATP Touru. Od 2005. do 2007. godine igrao je u 10 uzastopnih "grand slam" finala, 2014. godine je osvojio Davis Cup sa Švicarskom, a tijekom karijere je proveo 310 tjedana na prvom mjestu ATP ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Federera, koji mnogi smatraju najvećim tenisačem u povijesti, oprostio se čitav teniski i sportski svijet, a sada, dan kasnije, poruku je poslao i njegov veliki rival, srpski tenisač Novak Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Roger, teško je proživljavati ovo i izraziti riječima sve što smo zajedno prošli u ovom sportu. Više od desetljeća nevjerojatnih trenutaka i bitaka kojih se možeš sjetiti. Tvoja je karijera postavila ton onomu što znači postići izvrsnost i voditi integritetom i staloženošću. Čast je poznavati te na terenu i izvan njega, i bit će još godinama. Znam da ovo novo poglavlje nosi mnogo nevjerojatnih stvari za tebe, Mirku, djecu i tvoje voljene i Rogerove fanove, koji se imaju veseliti mnogim stvarima. Od naše obitelji tvojoj, želimo ti mnogo sreće, zdravlja i uspjeha u budućnosti. Veselim se što ćemo se vidjeti u Londonu", napisao je Đoković.

Federer i Đoković odigrali su ukupno 50 mečeva. Novak je pobijedio u 27, a Roger u 23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo