POJAVILA SE ZABRINJAVAJUĆA VIJEST: / Organizatori otkrili je li Novak bio u kontaktu sa zaraženim

Image
Foto: Profimedia

Inače, u Srbiji na dnevnoj bazi ima više od 50 novozaraženih, a u posljednjih pet dana ukupno ih je bilo oko 330

16.6.2020.
12:56
Profimedia
VOYO logo

Teniski spektakl Adria Tour koji organizira Novak Đoković trebao bi se ovog vikenda održati u Zadru, ali pojavio se veliki problem.

Naime, prvi tenisač svijeta bio je prije nekoliko dana na humanitarnoj košarkaškoj utakmici u kojoj je igrao Nikola Janković za kojeg je jučer utvrđeno da ima koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janković nije pokazivao simptome, nije ni znao da ima koronavirus, ali ta okolnost nije olakotna jer se mogao bez restrikcija kretati i dolaziti u kontakt s drugima. Za Đokovića se ne može utvrditi je li bio u kontaktu s Jankovićem, ali je sigurno da je bio u kontaktu s Nikolom Jokićem, NBA zvijezdom koja je sigurno bila u kontaktu sa zaraženim Jankovićem. Zbog toga se u Jokićevoj momčadi Denver Nuggets boje da bi mogao imati koronavirus.

Pogledajte ove fotografije, sve će vam biti jasno. Inače, u Srbiji na dnevnoj bazi ima više od 50 novozaraženih, a u posljednjih pet dana ukupno ih je bilo oko 330.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROBLEMI ZA ĐOKOVIĆA I SPEKTAKL U ZADRU? /

Slavni Srbin je prije samo nekoliko dana bio u kontaktu sa zaraženim košarkašom

Image
PROBLEMI ZA ĐOKOVIĆA I SPEKTAKL U ZADRU? /

Slavni Srbin je prije samo nekoliko dana bio u kontaktu sa zaraženim košarkašom

Glavni organizator

Đoković je glavni organizator turnira, a suorganizator je Hrvatski teniski savez iz kojeg poručuju da se odluke o dolasku Novaka Đokovića u Zadar njih ne tiču te su nas uputili na predstavnike agencije Select PR koja vodi brigu o odnosima s javnošću na samom turniru.

Iz agencije za odnose s javnošću su nam poručili da će Novak Đoković ipak smjeti normalno gostovati u Hrvatskoj jer nije bio u kontaktu sa zaraženim košarkašem te je na tribinama prisustvovao samo u prvom dijelu utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mora li u samoizolaciju?

Prema pravilima borbe protiv koronavirusa koja je propisao Stožer, svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim košarkašem morali bi dvotjednu samoizolaciju. Evo kako doslovno glasi pravilo o samoizolaciji u Hrvatskoj.

„Samoizolacija je posebna mjera zdravstvene zaštite koja se provodi temeljem odluke ministra zdravstva. Primjenjuje se na zdrave osobe ( bez simptoma) koje su bile izložene riziku zaražavanja odnosno koje se bile u bliskom kontaktu s oboljelom osobom ili su u posljednja 14 dana boravile u područjima/zemljama s lokalnom ili raširenom transmisijom (prijenosom) koronavirusne bolesti COVID-19, u trajanju od 14 dana od napuštanja zahvaćenog područja ili doticaja s oboljelom osobom. Osnovno pravilo je da treba ostati kod kuće (u kućnoj karanteni/samoizolaciji, a za određena područja strani državljani u organiziranoj karanteni) i izbjegavati fizički bliski kontakt s drugim ljudima. Vrijeme trajanja zdravstvenog nadzora odnosno samoizolacije je 14 dana, zato što inkubacija COVID-19 bolesti (od zaraze do pojave simptoma) može trajati od 2 do 14 dana. Postupci provjeravanja putnika koji ulaze u Hrvatsku definirani su na način da se osigura najveća moguća zaštita zdravlja stanovništva i putnika uz minimalno ometanje međunarodnog prometa.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo