Uspješna i Jana Fett / Dobar početak travnate sezone: Konjuh i Vekić izborile drugo kolo na WTA turnirima

Image
Foto: John Walton/Press Association/PIXSELL

Nakon Jane Fett, i Donna Vekić te Ana Konjuh prošle su prva kola na ovotjednim WTA turnirima, kojima se otvara travnati dio sezone

13.6.2017.
17:17
John Walton/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Nottinghamu nakon što je u utorak pobijedila Amerikanku Shelby Rogers sa 6-4, 6-3.

U prvom setu obje igračice držale su svoje servise do osmog gema, kada je Vekić iskoristila prvu priliku za "break" i vodstvo 5-3. No, Amerikanka Rogers već u sljedećem gemu vratila je izgubljeni servis, ali to nije uzdrmalo Donnu Vekić. Ona je ponovno oduzela servis protivnici, te je dobila set sa 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu sličan scenario, opet se prva prilika za "break" ukazala DonniVekić, i to opet u osmom gemu. Hrvatica ju je iskoristila i onda je na svoj servis, nakon 65 minuta igre, okončala meč u svoju korist.

U sljedećem kolu DonnaVekić će igrati protiv još jedne Amerikanke, JulieBoserup (87. na WTA listi), koju je dobila u dosadašnja dva susreta, ove godine u Madridu i 2015. u Linzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan ranije 2. kolo WTA turnira u Nottinghamu izborila je Vrbovčanka Jana Fett, koja je eliminirala Nijemicu Monu Barthel sa 6-3, 5-7, 7-5. Jana Fett će u 2. kolu igrati protiv pobjednice dvoboja između Australke Ashleigh Barty i Nijemice Tatjane Marije.

Konjuh uspješno u Hertogenboschu

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh (WTA - 33.) probila se do 2. kola WTA turnira u nizozemskom 's-Hertogenboschu nakon što je u utorak sa 6-4, 6-4 nadigrala njemačku kvalifikanticu Tamaru Korpatsch (WTA - 125.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša je tenisačica u prvom setu dvaput oduzimala servis suparnici, a nakon propuštene tri set-lopte u devetom gemu, spasila je četiri 'break-lopte' u desetom, prije nego što je realizirala ukupno petu set-loptu.

Konjuh je u drugom setu i jedan 'break' bio dovoljan za pobjedu i prolaz u 2. kolo, u kojem ju čeka domaća predstavnica Richel Hogenkamp (WTA - 100.) protiv koje još nikada nije igrala. Hogenkamp je u prvom kolu sa 6-3, 6-3 nadigrala Luksemburžanku Mandy Minellu, koja je na nizozemsku travu stigla nakon polufinala na bolskoj zemlji, gdje je prošle godine bila prvom pobjednicom WTA Croatia Bol Opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo