još jedan povratak / Del Potro do pobjede u prvom meču nakon četiri mjeseca: 'Samo želim ostati zdrav do kraja sezone'

Image
Foto: EXPA/PIXSELL

Argentinčevu karijeru su kao rijetko kojem tenisaču obilježile ozljede, no on nas je navikao da se svaki put vrati kao da se ništa nije dogodilo

20.2.2019.
14:35
EXPA/PIXSELL
VOYO logo

U svom prvom meču nakon više od četiri mjeseca, argentinski tenisač Juan Martin Del Potro ostvario je pobjedu nad Yoshihitom Nishiokom u Delray Beachu u utorak navečer.

Posljednji put kada je Del Potro bio na terenu, 11. listopada 2018. godine, pretrpio je ozljedu desnog koljena protiv Borne Ćorića na Mastersu u Šangaju, nakon čega je uzeo dužu pauzu. No, svjetski broj 4 i osvajač Delray Beacha iz 2011. godine, impresionirao je sinoć u povratničkom meču i slavio 6:3, 7:5. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iza mene je teško razdoblje jer sam slomio koljeno, ali sada se osjećam mnogo bolje", rekao je. “Znam kako je teško vratiti se na turnire, ali opet sam spreman za napore. Znam da će mi trebati malo vremena da steknem povjerenje u svoje tijelo i igru, ali sam uzbuđen što mogu ponovno igrati."

"Još se ne osjećam 100 posto spremnim, jer moram nastaviti trenirati s drugim igračima i odigrati puno mečeva, ali odlučio sam opet zaigrati jer imam dobre uspomene iz prošlosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentincu je ovo već treća sezona koju otvara nastupom na istom turniru u Delray Beachu (2016., 2017. i sada 2019.).

"Volim se vraćati na ovaj događaj", rekao je. "Uz ovaj turnir me vežu sjajne uspomene. Mnogi fanovi iz Argentine došli su me vidjeti ovdje, tako da je ovo posebna prigoda za mene. Zato sam odlučio doći na ovaj turnir. Također, volim igrati na tvrdim podlogama", prokomentirao je Del Potro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinčevu karijeru su kao rijetko kojem tenisaču obilježile ozljede, no on nas je navikao da se svaki put vrati kao da se ništa nije dogodilo. 

"Volim to raditi", izjavio je Del Potro. “Sretan sam što imam dobre prijatelje i obitelj koji podržavaju ono što radim. To je dovoljno da nastavim pokušavati i naporno raditi na tome da postanem bolji tenisač u budućnosti. Još uvijek uživam u ovom životu. Imao sam teške trenutke tijekom karijere, ali kad sam već odustao od plasmana na najviše pozicije ATP ljestvice, prošle godine se dogodilo da sam dosegnuo treće mjesto s 29 godina. To mi predstavlja dodatni motiv. Za ovu godinu si želim da budem zdrav do kraja sezone i nadam se da ću i sam sebe iznenaditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeća prepreka za Del Potra bit će Amerikanac Reilly Opelka, koji je prije tri dana osvojio svoj prvi ATP naslov u New Yorku. Njihov međusobni susret na rasporedu je u četvrtak. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo