Italiji četvrti dan / Davis Cup: neutješni Argentinac nije prestajao plakati nakon bolnog poraza

Image
Foto: AP

Dvoboj prvog kole Svjetske skupine Davis Cupa između branitelja naslova Argentine i Italije zbog nedjeljne kiše protegnuo se na četvrti dan. Aktualni pobjednici prosuli su 2:0 u odlučujućem meču

6.2.2017.
21:45
AP
VOYO logo

Carlos Berlocq proveo je 11 i pol sati na terenu u tri dana kako bi Argentini, branitelju Davis Cup naslova, donio dva boda. Njegovu odličnu nedjeljnu igru, u nastojanju da donese treći, pobjednički bod, nastavio je Guido Pella, ali tek u prva dva seta odlučujućeg dvoboja s Fabiom Fogninijem. 

Argentina je bila blizu da okrene 0:2 nakon prvog dana. Tek im je set nedostajao. No, Talijan Fognini sjajno je izvukao zaostatak protiv Pelle, odvevši Italiju u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva je bila scena neposredno nakon zadnjeg susreta. Argentinac Pella neutješno je plakao te se pokrio ručnikom želeći što prije napustiti teren. Tješili su ga suigrači, zazivajući aplauz tribina, no ništa nije moglo utješiti Pellu koji je izgubio nakon vodstva od 2:0 u setovima.

Image
Foto: AP

Emotivni i temperamentni Argentinci često na ovakav način proživljavaju poraze. Prije nešto više od pet godina, u finalu Davis Cupa između Španjolske i Argentine, slično je, pod ručnikom, plakao Juan Monaco nakon što je osvojio tek nekoliko gemova protiv Rafaela Nadala. Ali, kako bi jedan kolega kazao, "život je lakši pod ručnikom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su oba lanjska finalista (Argentina i Hrvatska) ispala već u prvom kolu nove sezone Davisovog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo