TENISKI KRALJ NA KOLJENIMA / Đoković teško razočaran nakon poraza od Hrvatske, detektirao razloge poraza i poručio: 'Ovo je okrutno...'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Niti s njime u parovima Srbija nije mogla protiv Mektića i Pavića

4.12.2021.
7:18
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik srbijanske teniske reprezentacije Viktor Troicki rekao je nakon poraza (1-2) od Hrvatske u polufinalu Davis Cupa da je ključni meč bio onaj Borne Goje i favoriziranog Dušana Lajovića u kojem je slavio hrvatski igrač.

Image
POMRAČENJE UMA NAJBOLJEG TENISAČA SVIJETA /

Đoković divljao u meču protiv Hrvatske, derao se, psovao i razbacivao stvari po terenu

Image
POMRAČENJE UMA NAJBOLJEG TENISAČA SVIJETA /

Đoković divljao u meču protiv Hrvatske, derao se, psovao i razbacivao stvari po terenu

Nakon što je Gojo svladao Lajovića sa 4-6 6-3 i 6-2, a Novak Đoković slavio protiv Marina Čilića sa 6-4, 6-2 i izjednačio na 1-1, uslijedio je odlučujući meč parova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znali smo da će to biti najteži meč, oni su odigrali sjajno, a zato i jesu prvi par na svijetu", rekao je Troicki o hrvatskom paru Nikola Mektić - Mate Pavić.

Gojo iznenadio

"Naše prilike su bile u pojedinačnim mečevima. Trebali smo pobijediti u prvom meču, no nažalost nismo. Gojo je igrao agresivno, moram još jednom pogledati taj meč. Nažalost, to je bio ključni meč", rekao je Troicki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako smo razočarani, dobili smo jako dobru šansu igrati protiv Kazahstana i oslabljene Hrvatsku bez Borne Ćorića. Vjerovali smo danas u pobjedu jer smo računali na dvije pobjede iz singla", dodao je i rekao kako mu je najviše žao zbog Đokovića.

Niti s njime u parovima Srbija nije mogla protiv Mektića i Pavića koji su sa 7-5 i 6-1 odveli Hrvatsku u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokušali smo iznenaditi Hrvatsku u parovima, išli smo na iznenađenje s dva 'single' igrača, ali nam nije pošlo za rukom", napomenuo je Troicki.

Đoković je, pak, naglasio da ga "boli ovaj poraz".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolan poraz

"Sezona je za mene danas završena. Dajem sve od sebe, kao i uvijek, za nacionalni tim. Dodatna je važnost i značaj kada su svi uključeni. Nažalost, to nije bio slučaj. Jedna pobjeda u singlu nije dovoljna. Ovakva vrsta natjecanja je okrutna na neki način jer zahtjeva od vas da pobijedite svaki meč koji igrate, i setovi se računaju. Izašli smo u taj meč parova vjerujući da možemo, premda smo znali da će to biti najteži meč, u kojem nismo favoriti, jer igramo protiv najboljih na svijetu. Ali, nismo htjeli izaći s bijelom zastavom", rekao je Đoković.

Nakon neizvjesnog prvog seta Đoković i njegov partner Filip Krajinović pali su u drugom setu, što "prvi reket svijeta" pripisuje odličnoj igri hrvatskog para.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni igraju tako da jedan izlazi naprijed, a drugi mu štiti leđa i točno znaju gdje će pasti lopta. Čitavo vrijeme su nas pritiskali. Pokušali smo i nismo uspjeli", objasnio je.

"Mi ne igramo puno parove, no morat ćemo to popraviti u budućnosti, naći par koji će stalno igrati zajedno", rekao je Đoković i poručio kako sada želi zaboraviti na tenis te se potpuno isključiti i posvetiti obitelji, jer je umoran od ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan "koji je sljedeći turnir koji će igrati", Đoković nije dao jasan odgovor.

Hoće li nastupiti u Australiji?

"Znam na što se odnosi pitanje, ali neću vam večeras dati odgovor. Očigledno, Australija će doći vrlo brzo pa će te uskoro saznati. Potrebno mi je vrijeme koje ću provesti s obitelji, a vidjet ćemo što budućnost donosi", odgovorio je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori Australian Opena su najavili da na prvom Grand Slam turniru u novoj sezoni neće moći nastupiti nijedan igrač koji nije cijepljen protiv Covida-19 te da ni za koga neće biti izmimke.

Đoković još uvijek nije otkrio je li cijepljen ili nije. Najbolji tenisač svijeta je prošle godine u Melbourneu po rekordni deveti put osvojio Australian Open i sljedeće godine bi osvajanjem desetog naslova imao priliku nadmašiti Španjolca Rafaela Nadala i Švicarca Rogera Federera s kojima dijeli rekord od 20 osvojenih trofeja na Grand Slam turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo