DAN ZA POVIJEST: / Veliki Roger Federer je srušio još jednu granicu!

Image
Foto: AFP, PETER PARKS
Image
Foto: AFP, PETER PARKS

Švicarski genijalac Roger Federer ispisao je u petak novu stranicu teniske i sportske povijesti. Pobjedom protiv Grigora Dimitrova u 3.

22.1.2016.
9:40
AFP, PETER PARKS
VOYO logo

Federer je nadigrao suparnika iz Bugarske sa 6:4, 3:6, 6:1, 6:4 i došao do velikog jubileja. Ispred njega je, kad se uzme u obzir i ženska konkurencija, ostala još samo velika Martina Navratilova s 306 pobjeda, ali za očekivati je da će ove godine Švicarac i nju skinuti s trona. Prvu pobjedu u karijeri na Grand Slam turnirima ostvario je 2000. na ovom istom turniru protiv Michaela Changa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lov na Đokovića i Emersona

Imao je Federer protiv Dimitrova više posla nego u prva dva kola, ali uspješno je riješio još jedan izazov. Bugarinu je ovo sedmi uzastopni poraz protiv igrača iz svjetskog topa 10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer je s 34 godine postao najstariji tenisač koji je izborio plasman u osminu finala Australian Opena od Andrea Agassija koji je kao 35-godišnjak igrao u četvrtfinalu 2005. Ostao je ujedno Švicarac u prilici postati treći čovjek u povijesti s najmanje pet naslova u Melbourneu. Zasad je takav doseg uspio Royu Emersonu koji ima šest naslova i Novaku Đokoviću koji je pet puta podizao pobjednički pehar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo