DAN ZA POVIJEST: / Argentinac i Brazilac srusili rekord Davis Cupa

Teniska reprezentacija Kanade plasirala se u cetvrtfinale Davis Cupa zahvaljujuci 3:2 pobjedi protiv Japana u Vancouveru.

9.3.2015.
11:03
VOYO logo

Prethodno je nadu Japanu u preokret zadrzao Kei Nishikori koji je u pet setova nadigrao Milosa Raonica sa 3:6, 6:3, 6:4, 2:6, 6:4. Kanada ce u cetvrtfinalu gostovati kod Belgije koja je u susretu 1. kola Svjetske skupine sa 3:2 svladala proslogodisnjeg pobjednika Svicarsku.

Pobjedom Kanade protiv Japana poznato je sedam sudionika cetvrtfinala, jos u nedjelju plasman dalje osigurale su reprezentacije Francuske, Velike Britanije, Australije, Kazahstana i Srbije, dok je rezultat u susretu Argentina - Brazil 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlucujuci pet dvoboj izmedu Federica Delbonisa i Thomaza Belluccija prekinut je zbog mraka nakon sto je Delbonis dobio prvi set sa 6:3. Susret izmedu Delbonisa i Belluccija bit ce nastavljen u ponedjeljak, a prethodno je Leonardo Mayer zadrzao Argentinu u igri zahvaljujuci 7:6 (4), 7:6 (5), 5:7, 5:7, 15:13 pobjedi protiv Joaoa Souze nakon cak sest sati 42 minute igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mayer je iskoristio tek 11. mec loptu, do tada je ispalio 89 'winnera' i imao cak 134 neforsirane pogreske. No, Joao Souzi je uzeo sest puta servis, od cak 23 break prilike. Bio je to najduzi mec u povijesti Davis Cupa, prestigli su cak i maraton Johna McEnroea i Matsa Wilandera iz 1982. u St. Louisu koji je trajao sest sati i 22 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cetvrtfinalnim susretima, koji su na rasporedu od 17. do 19. srpnja, igrat ce Velika Britanija - Francuska, Australija - Kazahstan, Srbija - Argentina/Brazil i Belgija - Kanada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo