'Dan prije smrti zaručnik me je molio: Igraj!'

Stephane Vidal, zaručnik i trener francuske tenisačice Virginie Razzano, preminuo je u ponedjeljak nakon devet godina mučne borbe s tumorom na mozgu.

18.5.2011.
15:56
VOYO logo

Roland Garros ovih dana postaje mjesto jedne od najpotresnijih sportskih priča uopće. Virginie Razzano umro je zaručnik nekoliko dana prije početka slavnog turnira, ali hrabra tenisačica odlučila je ipak igrati na zemlji koji Francuzima znači puno više od samog tenisa.

"Stephanea sam dan prije smrti pitala: 'Želiš li da igram na Roland Garrosu?', a on mi je odgovorio: 'Da, molim te, igraj!' Zbog te njegove želje sam nekako izdržala ovih zadnjih dana, igrat ću za njega i pokušat ću biti hrabra i nastaviti se boriti", izjavila je Razzano za L’Equipe, uoči pariškog turnira koji počinje u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razzano je 2009. godine dostigla najviši renking u karijeri, bila je 16. tenisačica svijeta, igrala 4. kolo Roland Garrosa i Wimbledona, a danas je 93.

Vidala je srela prije 11 godina igrajući tenis u klubu svojih roditelja, a par se uskoro zbližio, i profesionalno i privatno. "Bio mi je u početku kao stariji brat, sve najteže i najljepše trenutke sam dijelila s njim, i malo pomalo smo se zaljubili", ispričala je Razzano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije godine kasnije Vidalu je dijagnosticiran tumor na mozgu, a već na početku liječenja, nakon operacije, ostao je jedno vrijeme djelomično paraliziran.

"Bilo je to strašno vrijeme za njega, ispočetka je morao učiti kako hodati, kako pisati i kako ponovno postati onaj čovjek od prije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ožujku ove godine mu je stanje postalo takvo da je više nije mogao pratiti kao trener, pa je Virginie na američku turneju pratila Vidalova majka, dok je Stephane ostao u Francuskoj, kod oca svoje zaručnice.

"Nisu mi željeli reći kakvo je njegovo stvarno zdravstveno stanje, skrivao je to od mene jer je želio da dobro igram u Miamiju. Već je tada znao da je tumor postao prevelik i znao je da će uskoro umrijeti. Na životu ga je držalo kad sam ja dobro igrala, to mu je davalo dodatnu energiju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidal je bio na rubu samrti tijekom turnira u Indian Wells, o čemu je tenisačica saznala tek kad se vratila u Francusku.

"Nisam to znala, bio je to strašan šok za mene. Najljepša stvar u mom životu nije više bio tenis, nego to što smo ja i Stephane postali jedna osoba."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo