Nasljednik Nadala / Čudesni tinejdžer osvajač je Umaga, a ako ga još niste otkrili sad je vrijeme

Image
Foto: Profimedia

Unatoč činjenici da se svaki od njih više puta vraćao s teške ozljede, pitanje je vremena kad će eri 'Velike trojke' u tenisu konačno doći kraj.

20.2.2022.
10:30
Profimedia
VOYO logo

Svijet tenisa već dugi niz godina analizira tko bi mogao dominirati sportom nakon što se Rafael Nadal, Roger Federer i Novak Đoković umirove. Mnoga imena su se spominjala kroz prošlost, samo da bi većina od njih pala s vrhunca karijere prije spomenute velike trojke.

Svaki od njih bio bi bez konkurencije najuspješniji tenisač u povijesti. Nadal ima 21 Grand Slam titulu, a Federer i Đoković po 20. Idući je na vječnoj listi legendarni Pete Sampras s 14 Grand Slam titula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Dečko s pozivnicom /

Đoković saznao protivnika na povratku: Čeka ga talijanski tinejdžer koji ga je prošlog ljeta doveo na rub poraza

Image
Dečko s pozivnicom /

Đoković saznao protivnika na povratku: Čeka ga talijanski tinejdžer koji ga je prošlog ljeta doveo na rub poraza

Kad se Sampras umirovio, smatralo se da će ga biti teško skinuti s trona. Međutim, tenis nije znao koja se tri mlada talenta izgrađuju. U tenisu se u sljedećim godinama nije pojavio samo jedan, već tri tenisača koja su oborila Samprasove rekorde, a usput postavili i mnoge druge.

O uspjesima Velike trojke, kako ih se popularno zove u tenisu, može se pričati u nedogled. Unatoč činjenici da se svaki od njih više puta vraćao s teške ozljede, pitanje je vremena kad će njihovoj velikoj eri konačno doći kraj. Federer ima 40 godina, Nadal 35, a Đoković 34.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carlos Alcaraz istaknuo se među ostalim tenisačima

Dominacija velike trojke traje već dvadeset godina. Samim time, mnogo se imena i mladih talenta izgubilo u međuvremenu. Popularno nazvani 'Next gen', odnosno sljedeća generacija, tenisači poput Danila Medvedeva, Alexandera Zvereva i Stefanosa Tsitsipasa nametnuti su kao sljedeći veliki tenisači.

Uistinu, Medvedev je dosegao sljedeću razinu i postao prvi od sljedeće generacije tenisača koji se okitio Grand Slam titulom. On je porazio Đokovića na US Openu prošle godine, a u karijeri je upisao četiri Grand Slam finala. Upravo je Medvedev doživio tragični poraz u finalu Australian Opena protiv Nadala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carlos Alcaraz Garfia aktualni je prvak našega Croatian Open koji se tradicionalno održava u Umagu. Ovaj je španjolski tenisač rođen 5. svibnja 2003. godine, a na mapu svjetskog tenisa plasirao se osvajanjem turnira u Hrvatskoj. Alcaraz je time postao najmlađi osvajač ATP turnira od Nishikorija 2008. godine.

18-godišnjak je nakon Umaga samo napredovao. Na US Openu je upisao najbolji rezultat na Grand Slam turnirima, a dosegao je četvrtfinale. S tim se uspjehom kvalificirao na ATP-ov Next Gen turnir na kraju sezone, koji je bez velike muke osvojio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa


Alcaraz je na nedavnom Australian Openu odigrao jedan od najboljih mečeva turnira protiv Mattea Berrettinija, sedmog igrača svijeta. Španjolac je gubio 2-0 u setovima, ali je demonstrirao mentalnu snagu i vratio se u meč. Ipak, Berrettini je s iskustvom dobio nevjerojatni peti set.

On je trenutno rangiran kao 29. tenisač svijeta, a samo je pitanje vremena kad će se naći među prvih 20 tenisača. Alcaraz bez problema parira najboljim tenisačima svijeta, a njegov forehand jedan je od najboljih na cijelom svijetu. S takvim talentom, kao i Jannikom SinneromFelixom Auger-Aliassimom i spomenutom 'Next gen' trojkom, budućnost tenisa ipak je blistava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo