izašle nove ljestvice / Ćoriću renking karijere, Čilić ostao na 6. poziciji: Martić nakon sjajnog tjedna preskočila Donnu Vekić

Image
Foto: Davor Javorovic/EXPA/PIXSELL

Borna Ćorić na najnovijoj je ATP ljestvici dogurao do 18. pozicije, što mu je renking karijere, dok je Petra Martić nakon sjajnog turnira u Chicagu postala najbolja hrvatska tenisačica

10.9.2018.
13:13
Davor Javorovic/EXPA/PIXSELL
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić popeo se na šesto mjesto na najnovijoj ATP ljestvici objavljenoj u ponedjeljak i to je u odnosu na prošli mjesec napredak od jednog mjesta, dok je Borna Ćorić stigao do 18. mjesta i rankinga karijere.

Ćorić je u odnosu na prošli tjedan napredovao dva mjesta i 18. mjesto na ATP ljestvici mu je najbolji rezultat u karijeri. Ivo Karlović je pao jedno mjesto i sada je 138. tenisač svijeta. Viktor Galović je skočio 20 mjesta i sada se nalazi na 201. poziciji, dok je Nino Serdarušić pao 13 mjesta, sa 201. na 214. poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo mjesto drži i dalje Španjolac Rafael Nadal, a drugi je Švicarac Roger Federer iako mu se približio srpski tenisač Novak Đoković koji je, zahvaljujući osvajanju US Opena, napredovao tri mjesta i sada je treći tenisač svijeta.

Martić preuzela titulu najbolje hrvatske tenisačice

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica ovaj tjedan na najnovijoj WTA ljestvici je Petra Martić koja je u odnosu na prošli tjedan napredovala devet mjesta i sada se nalazi na 38. poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donna Vekić je pala šest mjesta i sada je 47. tenisačica svijeta. Jana Fett je također nazadovala, pala je četiri mjesta, sa 125. na 129. poziciju. Međutim Tereza Mrdeža je skočila 47 mjesta i sada je 232. tenisačica svijeta. Tena Lukas se popela pet mjesta, na 249. poziciju. 

Na vrhu nema većih promjena. prva je Rumunjka Simona Halep, druga je Dankinja Caroline Wozniacki, a treća je Njemica Angelique Kerber koja se popela sa četvrte pozicije. Ovogodišnja osvajačica US Opena, mlada Japanka Naomi Osaka napredovala je 12 mjesta i sada je sedma tenisačica svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo