Ćorić ispao, ali dobio poticaj: 'Ja nisam bio ni blizu tako dobar s 18 godina'

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira u rodnom mu Zagrebu. Bolji od njega na PBZ Zagreb Indoorsu već prvog dana turnira bio je Ukrajinac Sergij Stahovskij s uvjerljivih 6:2, 6:4.

Kao i prošle godine, kada je debitirao na zagrebačkog turniru, Ćorića ždrijeb nije mazio. Tada je za suparnika imao dvostrukog finalista, prekaljenog Michaela Berrera, a ovoga puta mu je suparnik bio osvajač naslova iz 2008. godine.

I oba puta mečeve je izgubio i tako uskratio domaćoj publici mogućnost da čim dulje uživa u njegovom tenisu.

Stahovskij je trenutno 69. tenisač svijeta, 23 mjesta je bolje rangiran od hrvatskog tenisača, a bio im je ovo prvi međusobni ogled. Meč je trajao jedan sat i 26 minuta, a Ćorić je u meču gubio svoj servis čak pet puta, dok ga je on suparniku oduzeo u tek dva navrata.

“Nisam dobro servirao cijeli tjedan. Vježbao sam dosta, ali nisam našao dobar ritam, tako da nisam baš nešto previše ni očekivao od servisa”, rekao je razočarani 18-godišnjak, najmlađi igrača na ovogodišnjem izdanju zagrebačkog ATP turnira.

Nije samo Ćorićev servis bio problematičan.

“Iskreno, ne znam koja je pouka ovog meča. Da mi je loš forhend. Trebam vidjeti s trenerom i cijelim timom koju ću pouku izvući iz ovog poraza. Ovo je baš bio loše odigran meč”, zaključio je Ćorić nakon što je završio svoj ovogodišnji nastup u pojedinačnoj konkurenciji za samo 86 minuta.

No, vidio je Ćorić i svjetliju stranu.

“Sezona traje još devet mjeseci i ima vremena. Trebam samo ovako nastaviti raditi. I prošle sam sezone igrao loše na početku, ali mi se sav rad isplatio na kraju godine.”

Pohvale su za hrvatskog tenisača stigle i od suparnika koji ga je pobijedio.

“Ja nisam bio ni blizu tako dobar s 18 godina. Treba samo nastaviti raditi naporno i pobjede će doći”, rekao je Sathovskij pojašnjavajući da ni on nije briljirao u ovom dvoboju.

“Nisam ni ja igrao dobro, pogotovo u drugom setu kad sam dvaput izgubio servis, a umalo i treći.”

No, imao je pravu taktiku.

“Gurao sam ‘slice’ na njegov forhend, jer je radio puno pogrešaka.“

Stahovskiju će suparnik u 2. kolu biti bolji iz okršaja između Mihaila Južnija i Blaža Kavčiča.

U utorak će od preostalih hrvatskih tenisača na teren samo Toni Androić koji će u svom debitantskom nastupu na ATP turnirima igrati protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa. Taj meč započinje u 17 sati.

Povratak na Net.hr