ĆORIĆ EKSPRESNO OKONČAO NASTUP U PEKINGU: / Hrvatski tenisač ispustio tri meč lopte pa ispao od 71. na svijetu

Image
Foto: AFP

Španjolac je slavio i u njihovom drugom međusobnom susretu.

1.10.2018.
10:10
AFP
VOYO logo

Hrvatski tenisač Borna Ćorić završio je u ponedjeljak svoj nastup na ATP teniskom turniru u Pekingu gdje ga je u prvom kolu sa 7-5, 5-7, 7-5 poslije dva sata i 46 minuta pobijedio Španjolac Feliciano Lopez.

Španjolac je u meču servirao čak 19 aseva, a Ćorić samo pet. Hrvatski tenisač je uzeo tri puta servis suparniku, a svoj je izgubio četiri puta. Ćorić je napravio 44 neprisiljene pogreške, a Lopez 42.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski je tenisač u trećem setu kod rezultata 5-5 imao tri meč lopte na Lopezov servis, no nije ih iskoristio i nakon toga je izgubio svoj servis, a onda je Lopez meč zaključio osvajanjem svog servisa za 7-5.

Ovo je bio njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda Španjolca, 71. na ATP ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić u drugom kolu

Hrvatska tenisačica Petra Martić pak plasirala se u drugo kolo WTA tunrira u Pekingu nakon što je u drugom kolu sa 6-2, 6-3 svladala Čehinju Barboru Strycovu poslije sat i 23 minute.

U meču u kojem ni jedna tenisačica nije servirala ni jedan as Martić je bila bolja na prvom servisu (76 posto naprama 50 posto). U prvom setu su obje tenisačice propustile priliku za break, ali Martić prva uspijeva suparnici uzeti servis za 3-1. Nakon toga je hrvatska tenisačica uzela servis Čehinji još dva puta i, iako je svoj izgubila jednom, set privodi kraju u svoju korist rezultatom 6-2. U drugom setu su obje tenisačice držale svoj servis do 4-3 za Martić kada ona koristi priliku i uzima servis za vodstvo od 5-3 nakon čega je dobila i svoj servis i meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

AFP

Ovo je bio četvrti međusobni susret između Martić i Strycove, 25. tenisačice svijeta, i treća pobjeda hrvatske tenisačice.

U drugom kolu Martić, koja je 36. na WTA ljestvici, čeka bolja iz ogleda između druge tenisačice svijeta Dankinje Caroline Wozniacki i Švicarke Belinde Benčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo