Spektakl od petka / Čilić: 'Uvjeti u Zadru su savršeni, imamo mogućnost za nevjerojatan pothvat'

Image
Foto: HTS

Na zemljanu podlogu zadarskog stadiona za polufinale Davis Cupa između Hrvatske i SAD-a stigao je i Marin Čilić, nakon četvrtfinala na US Openu

11.9.2018.
16:37
HTS
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić istaknuo je u utorak kako su uvjeti u Zadru savršeni, te da uz domaću publiku mogu pobijediti reprezentaciju SAD-a u polufinalu Svjetske skupine Davis Cupa.

Od svih hrvatskih tenisača koji su stigli u Zadar na susret polufinala Davis Cupa, Marin Čilić se je najduže zadržao u New Yorku. Na US Openu je došao do četvrtfinala, pa je stoga i posljednji stigao u Zadar, na pripreme za okršaj koji će predstojećeg vikenda biti središnji sportski događaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je aktualan problem s prilagodbom na vremensku razliku?
"Nije baš jednostavno. Malo teže ide, ali u redu je, bit će dovoljno vremena do petka. U Zadru uživamo, stvarno su nam uvjeti savršeni, a vrijeme perfektno. Teren zasad izgleda dosta dobro, a vjerujem da će prema kraju tjedna biti još bolji. Tribine su savršene i očekujem veliki spektakl za vikend“, kaže Marin.

Nije puno nedostajalo da na US Openu Marin Čilić ode i dalje od četvrtfinala, jer je, među ostalim, protiv Japanca Nishikorija imao set i break prednosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je to dosta solidan nastup na US Openu. Istina, oscilirao sam tijekom turnira, nisam pronalazio pravu formu kao i na turnirima u Cincinnatiju i Torontu, gdje sam ipak odigrao za nijansu bolje. Imao sam šansu i za više od četvrtfinala u New Yorku, nisam to iskoristio, ali sam zadržao konstantu s rezultatima i napravio dobru zalihu bodova, što će mi sigurno pomoći za ostatak sezone. Ovdje ću imati još nekoliko dana za trening, da namjestim neke stvari koje možda nisu toliko dobro funkcionirale u Americi. Pripremit ću se maksimalno, pred nama je susret velikog značenja u koji ulazimo veoma motivirano. To je još jedna mogućnost da uđemo u finale Davis Cupa, a to bi bio stvarno nevjerojatan pothvat.“

Američka ekipa stigla je u vrlo jakom sastavu, iako nema prvog reketa Johna Isnera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"John Isner je otkazao zbog obiteljskih razloga, ali još uvijek imaju sjajnu ekipu. Jack Sock, Steve Johnson, Sam Querrey i Frances Tiafoe su odlični igrači. Mogu miksati ekipu na razne načine, iako su Sock i Querrey najbolji i najopasniji igrači. Vidjet ćemo s čime će izaći u petak. Bit će zanimljivo kako će reagirati za parove, jer Sock i Bryan su osvojili i Wimbledon i US Open. Sigurno će se uzdati u taj par. Sve će se znati u četvrtak na izvlačenju, jer s Jimom Courierom i njegovim željama se nikad ne zna. Što se tiče nas, mislim da smo u pojedinačnim mečevima u petak blagi favoriti, jer igramo kod kuće i na zemlji, gdje vjerujem da smo bolji. S druge strane, Sock mi je zadavao dosta problema ranije, izgubio sam u sva tri meča koje smo igrali. Ipak, vjerujem da uz domaću publiku možemo doći do pobjede“, rekao je Marin.

Prvog dana, u petak, program će početi u 11 sati, a tko će igrati i po kojem rasporedu bit će poznato nakon izvlačenja koje je predviđeno u četvrtak u 11.30 sati kod crkve Sv. Donata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo