Marin Cilic otkrio sto je dobio osvajanjem US Opena

"Najvise sto sam dobio osvajanjem Grand Slam naslova je to sto imam recept za dalje.

15.9.2014.
17:45
VOYO logo

Dijelu Hrvatske Davis Cup reprezentacije predvodenoj Marinom Cilicem, koja je u nedjelju pobjedom nad Nizozemskom u Amsterdamu izborila povratak u Svjetsku skupinu, u ponedjeljak je u zagrebackoj zracnoj luci prireden svecani docek. Uz Cilica tu je bio i 21-godisnji Kastelanin Mate Delic koji je donio jedan od tri pobjednicka boda, a medu cestitarima su se nasli zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic, pomocnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Tomislav Paskvalin te predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Lukovic.

Govoreci o svom neocekivanom trijumfu na US Openu, Cilic je priznao da je i sam sebe iznenadio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/Z-VtTwVoXpE

"Nisam ovo ocekivao. Mnogo se toga i brzo dogodilo, ali uzivam u svakom danu. Ponosan sam sto dolazim iz Hrvatske, sto sam dobio toliku potporu od svih. Potajno se nadao da ce se to dogoditi tijekom karijere, ali ne na ovakav nacin i ovako brzo", rekao je Cilic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vremena za slavlje nije bilo previse, jer je Marin podmetnuo leda i pomogao reprezentaciji Hrvatske u povratku u Svjetsku skupinu Davis Cupa.

"Nije bilo nikakve dileme hocu li ici u Amsterdam. Samo je bilo upitno hocu li moci igrati u petak. Tu je Mate napravio vrhunski posao. Donio nam je bod u petak koji je mozda bio i najvazniji. Pobijedio je grceve na terenu i nervozu. Zasluzio je sve pohvale. Bilo je prelijepo opet biti s ekipom, a na kraju smo jos i pobijedili", rekao je Marin ciju je ulogu vode istaknuo i Mate Delic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene i za ostale momke je bila velika stvar sto je bio s nama. Bio mi je velika podrska, motivator i pomogao mi savjetima", rekao je Delic.

Pred Marinom su sad dva tjedna u kojima nema turnirskih obveza, pa ce imati vremena i za odmor prije nego krene u boj za ostvarenje svog revidiranog cilja do kraja sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plan je bio uci medu Top 10 svjetskog tenisa. To sam ostvario, a sljedeci korak je probiti se medu petoricu, sto nije neostvarivo s obzirom na to da sam vec sada po bodovima iz ove godine na petom mjestu", rekao je Marin kojeg su nakon susreta s novinarima u zracnoj luci Pleso cekale jos druge brojne obveze i prijemi.

Zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic uprilicit ce u 17 sati prijem za Cilica i svjetske veslacke prvake Martina i Valenta Sinkovica u palaci Dverce, a u 18,30 sati Marina i izaslanstvo Hrvatskog teniskog saveza primit ce i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavljima i docecima tu nije kraj. Onaj najdirljiviji ocekuje se u utorak, kad ce Marin konacno moci proslaviti osvajanje US Opena sa svojom obitelji i prijateljima na velikom slavlju koje ce u njegovu cast biti priredeno u rodnom mu Medugorju.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo