ČILIĆ POBJEDOM OTVORIO US OPEN: / Amerikanac namučio hrvatskog asa, slijedi težak izazov protiv starog poznanika

Image
Foto: AFP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo US Opena nakon što je u 1. kolu svladao Amerikanca Tennysa Sandgrena sa 6-4, 6-3, 3-6, 6-3 nakon dva sata i 47 minuta igre.

28.8.2017.
22:04
AFP
VOYO logo

U dvoboju protiv 26-godišnjeg debitanta na US Openu primjetno je bilo kako Čilić nije u natjecateljskoj formi te je do pobjede došao mnogo teže od očekivanog. O tome kako je imao sreće što je igrao protiv nedoraslog suparnika najbolje govori i podatak da je napravio čak 57 neprisiljenih pogrešaka.

Čilić je jako dobro ušao u dvoboj, služio ga je početni udarac, a stalno je i prijetio "breakom". U drugom gemu dvoboja nije iskoristio "break-loptu", no ipak je oduzeo servis suparniku za prednost od 3-1, a kod rezultata 4-1 imao i 15-40, no nije pogodio forhend za vodstvo od 5-1. Zatim se set počeo komplicirati, Čilić je vrlo loše servirao u gemu kod svoje prednosti od 5-3 i Sandgren je uspio vratiti "break". Ipak, Čilić je odmah u sljedećoj igri još jednom oduzeo servis Sandgrenu i stigao do prvog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi je set krenuo loše, Čilić je izgubio servis u prvoj igri, no odmah potom je vratio zaostatak bez izgubljenog poena. Novim "breakom" za 3-1 Čilić je stigao do prednosti i u drugom setu i zatim j zadržao do kraja te dionice igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, i treći je set započeo loše, Čilić je odmah na početku izgubio servis, no ovaj se put nije uspio vratiti. Sandgren je imao velikih problema zadržati svoj početni udarac nakon "breaka", ali naš igrač nije stigao niti do "break-lopte". Amerikanac se "stisnuo" kada je servirao za set, nije iskoristio 40-15, a zatim je bio suočen s dvije "break-lopte" no Čilić je olako promašio retern nakon drugog servisa i ispustio priliku za povratak u treći set. Potom je Sandgren iskoristio treću set-loptu odličnim servisom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj se mogao dodatno zakomplicirati početkom četvrtog seta, kod rezultata 1-1 Čilić je morao asom spašavati "break-loptu". Kasnije se Čilić stabilizirao na svom početnom udarcu, a kod svoje prednosti od 4-3 u gemu koji je trajao više od 10 minuta uspio iskoristiti četvrtu "break-loptu" kojom je stigao do servisa za meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik US Opena otprije tri godine taj je zadatak obavio bez izgubljenog poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći Čilićev suparnik bit će Nijemac Florian Mayer. Čilić i Mayer dosada su se sretali pet puta, omjer pobjeda je 3-2 za našeg igrača koji je dobio i sva tri posljednja dvoboja uključujući i onaj u 2. kolu ovogodišnjeg Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo