Sjajan povratak / Čilić nakon 'novog života': 'Volim samog sebe gurnuti u provaliju'

Image
Foto: AP Images

Četiri sata i 18 minuta trebala su Čiliću za osminu finala, ali vrijedilo je

18.1.2019.
17:30
AP Images
VOYO logo

Jedan sat iza ponoći tek što nije otkucao, a forehandFernanda Verdasca zapeo je na mreži. Marin Čilić dovršio je čudesan povratak iz ponora, vratio se nakon dva seta zaostatka i poslije četiri sata i 18 minuta mogao je odahnuti jer je Verdascov otpor konačno slomljen.

Šesti put u karijeri Čilić je uspješno izvadio kestenje iz vatre, imao je preko puta sebe razigranog protivnika koji je deset godina nakon što je igrao polufinale Australian Opena, igrao, ne pretjerujemo, gotovo jednako dobro kao kada je Rafaela Nadala odveo u šesti sat igre. Ni sam vjerojatno ne zna kada je protiv odličnog servera kakav je Čilić tako dominirao u tom segmentu (27-8). Neće mu biti utjeha, ali ovo mu je bio 43. meč u pet setova na Grand Slamu čime se izjednačio s Federerom. Ispred je s 45 samo Hewitt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fernando je igrao fantastično u prva dva seta, ali ostao sam miran i polako sam se počeo dizati", potvrdio je Čilić naše riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volim ja samog sebe gurnuti u provaliju pa se onda vaditi i vidjeti što će biti. Ključne poene odigrao sam jako dobro i to je bilo najvažnije."

Jedan od ključnih nije morao igrati, dovoljno mu je bilo samo biti na svojoj poziciji jer je Španjolac napravio dvostruku pogrešku na drugoj meč-lopti u tie-breaku četvrtog seta. Čilić je taj poklon odmah zapakirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP Images

Verdascova "faca" nakon dvostruke pogreške na meč lopti (AP Images)

"Imao sam malo i sreće, tako je to u tenisu. Nekad ti uđe, nekad izađe, ali zadovoljan sam kako sam odigrao ta tri seta. Sad mi je najvažnije da se dobro naspavam i pripremim za sljedeći meč."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njemu će za protivnika opet imati Španjolca. Roberta Bautistu Aguta dobivao je četiri puta u pet susreta, no taj jedan koji je izgubio bio je baš u Melbourneu prije tri godine.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo