nove teniske ljestvice / Čilić i Karlović zadržali pozicije, Ćorić skočio za tri mjesta, Donni Vekić renking karijere

Image
Foto: AP

Borna Ćorić je napredovao tri mjesta i popeo se na 43. poziciju

19.6.2017.
9:29
AP
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je prošli tjedan stigao do polufinala turnira u s'Hertogenboschu, ostao je na sedmom mjestu najnovije ATP ljestvice koja je objavljena u ponedjeljak.

Ivo Karlović, koji je jučer poražen u finalu turnira u s'Hertogenboschu, također je zadržao prošlotjednu 24. poziciju, dok je Borna Ćorić napredovao tri mjesta i popeo se na 43. poziciju. Kristijan Mesaroš je pao dva mjesta i sada je 257. tenisač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu ljestvice nema promjena. Škot Andy Murray je uvjerljivo prvi, drugi je Španjolac Rafael Nadal, a treći je Švicarac Stan Wawrinka. 

Renking karijere za Donnu Vekić

Najbolja hrvatska tenisačica Mirjana Lučić Baroni napredovala je dva mjesta na najnovijoj WTA ljestvici i sada je na 24. poziciji, dok je Donna Vekić, nakon jučer osvojenog turnira u Nottinghamu, stigla do 58.mjesta i rankinga karijere.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Vekić je to, u odnosu na prošli tjedan, napredak od 12 mjesta. Ana Konjuh je također zahvaljujući dobrom nastupu na turniru u s'Hertogenboschu, gdje je zaustavljena u polufinalu, napredovala pet mjesta i sada je 28. tenisačica svijeta. Petra Martić je u odnosu na prošli tjedan pala dva mjesta do 131. pozicije, a napredak, i to od 17 mjesta, upisala je Jana Fett koja se popela na 150. poziciju.

Na vrhu ljestvice nam promjena. Prvo mjesto drži Njemica Angelique Kerber, druga je Rumunjka Simona Halep, a treća je Čehinja Karolina Pliškova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo