CAPAK: / 'Je li tenis beskontaktni sport? Ako vi bacite lopticu ispred svojih usta pa je potom uzme ovaj drugi...'

Image
Foto: HINA/ POOL/ Damir SENCAR/ ds

Nakon popuštanja mjera u profesionalnom sportu bilo je govora o i rekreativcima

27.4.2020.
15:14
HINA/ POOL/ Damir SENCAR/ ds
VOYO logo

Od ovog ponedjeljka hrvatskim sportašima I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja omogućeno je da se vrate treninzima.

Središnji državni ured za sport (SDUŠ) objavio je u petak preporuku o treninzima, koju je izradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Njome je propisano na koga se odnosi mogućnost treniranja, koje sve uvjete treba zadovoljiti, na koji način treba voditi evidenciju treninga i točno postupanje za vrijeme, te prije i poslije treninga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beskontaktni sport

Treninge za sportaše u individualnim sportovima bit će lakše organizirati negoli u ekipnim sportovima. 
 Tako je Hrvatski nogometni savez (HNS) osnovao radnu skupinu koja će pripremiti smjernice klubovima za postupni povratak uobičajenom ritmu treninga i utakmica. Radna skupina će sve preporuke razviti u suradnji s predstavnicima Stožera civilne zaštite, a prvi korak u pripremi za nastavak sezone bili bi treninzi u malim skupinama, do pet igrača.

Kakva je pak situacije s rekreativnim sportom odgovorio je na današnjoj je presici Stožera ravnatelj HZJZ-a KrunoslavCapak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(VIDEO od 16:30)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vodimo brigu i o rekreativcima i uvjeravam vas da će oni vrlo brzo doći na red. Propisat ćemo i za njih mjere, moramo to napraviti u fazama i polako. Možemo puno diskutirati, je li tenis beskontaktni sport? Ako vi bacite lopticu ispred svojih usta i nakon toga je udarite reketom, pa je potom uzme ovaj drugi i primi u ruku i istu tu lopticu servira i baci ju ispred svojih usta…. Tu isto treba vidjeti postoje li tu neki epidemiološki aspekti o kojama se može diskutirati i obuhvatiti nekim mjerama. Ja svakoga tko misli da može nešto napraviti i pomoći epidemiolozima u razrađivanju epidemioloških mjera pozivam da to pokuša staviti na papir i pokušamo vidjeti što se može napraviti", kazao je Capak.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo