DAVIS CUP U ZADRU / Bravo majstori: Čilić i Dodig slomili najbolji par svijeta i odveli Hrvatsku na korak do finala

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U nedjeljnim pojedinačnim dvobojima hrvatskim tenisačima za prolaz u finale potrebna je jedna pobjeda

17.9.2016.
19:08
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

ZADAR - Hrvatski tenisači stigli su na korak do novog finala Davis Cupa nakon što su u subotnjoj igri parova Marin ČilićIvan Dodig odigrali još jednu briljantnu partiju i svladali najbolji svjetski par Nicolasa Mahuta i Pierre-Huguesa Herberta sa 7-6 (6), 5-7, 7-6 (6), 6-3 nakon tri sata i 47 minuta velike borbe. 

Prvi i treći set osvojen u 'tie-breaku' pokazali su se ključnima za ovu veliku pobjedu, jer su hrvatski tenisači do vodstva od 2-1 u setovima došli bez da su ijednom uspjeli slomiti servis čvrstih Francuza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, kad su izgubili treći set nakon 67 minuta velike borbe i francuski su tenisači popustili. 'Breakom' za 2-1 te još jednim za konačnih 6-3, nakon što je Herbert volej poslao u mrežu, izazvali su erupciju oduševljenja u hrvatskom taboru i na dobro ispunjenim tribinama zadarske dvorane Krešimira Ćosića.

U nedjeljnim pojedinačnim dvobojima hrvatskim tenisačima za prolaz u finale potrebna je jedna pobjeda, a u dosadašnji 19 mečeva u kojima je u posljednji dan ušla s vodstvom 2-1 Hrvatska je reprezentacija svaki put izlazila kao pobjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom nedjeljnom dvoboju, od 14 sati, Marin Čilić će igrati protiv RichardaGasqueta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo