Bartoli suvereno do finala

Francuskinja Marion Bartoli prva je finalistkinja Vimbldona.

4.7.2013.
17:24
VOYO logo

Bartoli je posle dominantne partije za samo sat vremena pobedila Belgijanku Kirsten Flipkens – 6:1, 6:2.

U finalu njena protivnica biće bolja iz duela Lisicki – Radvanska. Bartoli je u finalu Vimbldona već igrala 2007, kada je dobila prvi set protiv Venus Vilijams, ali je poražena. Na turnir je stigla kao 15. teniserka sveta, javlja B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bartoli još uvek nije susrela teniserku bolje rangiranu od sebe na putu ka finalu, ali je njen skor od 12 dobijenih i 0 izgubljenih setova na turniru zaista impresivan.

Meč je počeo nerovazno za obe teniserke, Bartoli je prvu duplu grešku napravila još u prvom gemu i u tim trenucima se malo mučila, ali je već u prvom pokušaju oduzela servis Belgijanki i neočekivano brzo protutnjala kroz prvi set, koji je dobila 6:1, za 27 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je ofanziva Francuskinje nastavljena - već u prvom gemu napravila je brejk, zatim i u sledećoj prilici, a prva naznaka neizvesnosti stigla je u četvrtom gemu, kada je Flipkens uspela da vrati jedan brejk. Neposredno pre toga Flipkens je zvala lekarsku pomoć, pauza joj je očigledno više prijala.

Nada je potrajala kratko, Bartoli je odmah napravila novi brejk i zatvorila meč. Drugi set je potrajao jedan gem i osam minuta duže, ali posle samo 62 minuta tenisa francuska teniserka je pala na travu da proslavi svoje drugo gren slem finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo