Hrvatska senzacija oduševila svijet, a sada želi postati 'Federer'

Hrvatska teniska senzacija Ana Konjuh, vratila se iz Australije u domovinu s dvostrukim naslovom na Australian openu te titulom najbolje juniorke svijeta.

28.1.2013.
11:01
VOYO logo

Bila su to dva tjedna iz snova za hrvatsku tenisku senzaciju Anu Konjuh. Za 15-godišnju Dubrovkinju mnogi u Hrvatskoj do prije neki dan nisu niti čuli, a sada je Ana, uz godinu dana stariju Donnu Vekić, najveća nada hrvatskog tenisa. Bez imalo pretjerivanja.

Ova skromna djevojka iz Dubrovnika osvojila je dvostruki naslov u Australian Openu, u paru s kanadskom tenisačicom Carol Zhao, te u pojedinačnoj konkurenciji, što je, naravno, i mnogo veći uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam očekivala obje krune. U paru smo, recimo, bile favoritkinje, pa je to očekivano, dok me u singlu malo pratila i sreća, poklopile su se neke stvari. Dogovorile smo se još u Americi. Trebale smo igrati zajedno prošle godine, ali ona nije mogla jer je imala neke probleme sa svojim savezom. Sad smo se spojile i ponovo ćemo igrati zajedno", izjavila je Ana za Sportske, po dolasku u Zagreb.

U Melbournu su za nju s tribina navijale dvije hrvatske teniske legende Iva Majoli i Goran Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podržavao me cijelo vrijeme, zahvalna sam mu na tome. Njoj se posebno zahvaljujem, stalno je bila uz mene, puno mi je pomogla savjetima", rekla je Ana te prokomentirala komplimente koje su joj dali neki teniski komentatori za vrijeme turnira.

Usporedili su je s najboljom tenisačicom svijeta - Serenom Williams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo dosta sličnu igru, ali zahvaljujem se onima koji su me usporedili sa Serenom. Veliki je to kompliment koji ću, nadam se, opravdati u budućnosti. Uzori su mi Roger Federer i Kim Clijsters".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo