HRVATSKA BEZ FINALA / Talijani potopili Rudićeve izabranike

Image

Hrvatski vaterpolisti nisu se uspjeli plasirati u finale Svjetskog prvenstva u Šangaju. U polufinalu su poraženi od Italije sa 8:9 (0:1, 1:2, 3:5, 4:1) i u subotu će protiv Mađara igrati za treće mjesto.

28.7.2011.
17:01
VOYO logo

Reprezentacija Hrvatske neće drugi put u povijesti zaigrati u finalu svjetskih prvenstva u kojem su bili 2007. u Melbourneu kada su osvojili zlatno odličje.

Izabranike Ratka Rudića zaustavili su reprezentativci Italije koji su posao završili već nakon tri četvrtine, a samo su posljednjih osam minuta prepustili inicijativu hrvatskim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj četvrtini postignut je samo jedan pogodak kojeg je u situaciji kada su Talijani imali dva igrača više dao Figari.

U drugoj četvrtini je Gallo lob udarcem povećao vodstvo Italije, a kada je iz kontre Presciutti povisio na 0:3 u hrvatske redove se uvukla panika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučajan gol Damira Burića 25 sekundi prija završetka poluvremena za trenutak je vratio nadu da će Hrvatska u drugom poluvremenu biti efikasnija u napadu.

Kada je iz peterca Joković smanjio na 2:3, činilo se da smo se vratili u igru, ali Talijani sa dva uzastopna gola Giorgettia opet poveli s tri gola razlike (5:2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj svih hrvatski nada u eventualni povratak bio je treći pogodak mladog Giorgettija tri sekunde prije kraja treće četvrtine kojim je doveo Italiju u vodstvo 8:4.

U posljednjih osam minuta, koje smo mi dobili sa 4:1, Talijani su samo trošili vrijeme, pa dva pogotka Boškovića, Doboda i Sandra Sukna 15 sekundi prije kraja utakmice ne daju realnu sliku susreta u kojem su Talijani dominirali u svim segmentima i sasvim zasluženo izborili plasman u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatima sada ostaje da se u subotu u 10 sati s reprezentacijom Mađarske, koja je poražena od Srbije sa 14:15, bore za treće mjesto, dok će za zlatno odličje u finalu u 15 sati igrati Srbija i Italija.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo