SLUŽBENO ČLAN CIBONE / Talentirani Šarić stigao pod Toranj

Image
Foto: PIXSELL

Tako je okončana više mjesečna sapunica u kojoj su Šarića selili od Turske do Španjolske. Na koncu je dvojba bila između Cedevite i Cibone, a Šarić i njegova obitelj odlučili su se za 'Vukove'.

28.11.2012.
14:08
PIXSELL
VOYO logo

Napokon je poznato ime kluba u kojem će karijeru nastaviti mladi hrvatski košarkaš DarioŠarić (18). Jedan od najtalentiranijih europskih košarkaša od danas je i službeno član Cibone s kojom je potpisao ugovor na četiri godine.

Tako je okončana više mjesečna sapunica u kojoj su Šarića selili od Turske do Španjolske. Na koncu je dvojba bila između Cedevite i Cibone, a Šarić i njegova obitelj odlučili su se za 'vukove'.

"Cibona je moj izbor, to je klub koji mi je oduvijek bio drag. Cibona je klub kojem Šibenčani oduvijek naginju," kazao je Šarić te dodao: "Napokon je cijela agonija završila. Jedva čekam ponovo zaigrati, nadam se već ovog vikenda protiv Olimpije. Doslovno sam izludio posljednja dva mjeseca čekajući da riješim svoj status."

Premda nije želio uspoređivati Cedevitu i Cibonu, mladi 18-godišnjak je ipak dodao: "Vukovi su košarkaški brand."

Šarić je potpisao ugovor na četiri godine, no teško je očekivati da će sve četiri odraditi 'Pod tornjem'.

"Ostati ću u Ciboni sigurno dvije, a možda i tri godine. Neću inzistirati već ovog ljeta za odlazaka," kazao je.

Odštetu Zagrebu u iznosu od 550.000 eura platio je Josip Klemm, vlasnik tvrtke Klemm security, a očekuje se kako bi mladi košarkaš mogao biti registriran za Cibonu do utakmice s Olimpijom.

Cibonin direktor Ivica Lovrić naglasio je kako je nakon Dražena Petrović u Cibonu stigao još jedan sjajni Šibenčanin.

"Nakon Dražena, stigao je i Dario. Ne želim stvarati pritisak, samo se nadamo kako će Šarić biti zalog našeg napretka. Želim se zahvaliti i Šarićevim agentima, ali i Zagrebu jer smo imali njihovu podršku da Dario nastavi ovdje karijeru. Ovo je za nas povijesni dan", rekao je Lovrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo