SVJETSKO PRVENSTVO NOVINARA SKIJAŠA: / Srđan Vrančić najuspješniji hrvatski predstavnik

Image

Šest hrvatskih novinara sudjelovalo je na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša što je od 25. ožujka do 1. travnja 2017. održano u francuskom skijaškom centru Val Cenis.

2.4.2017.
20:56
VOYO logo

Na ovom natjecanju, koje ima tradiciju održavanja od 1955. godine kada je osnovan Klub međunarodnih novinara skijaša, novinari iz cijelog svijeta odmjeravaju snage u veleslalomu i nordijskom skijanju.

Ana Raić-Knežević osma u veleslalomu

Od hrvatskih novinara u veleslalomu je najbolje plasiran bio Srđan Vrančić, foto-reporter Cropixa, doskijavši do petog mjesta. Nakon što je u utrci nordijskog skijanja zauzeo 16. mjesto, Vrančić se i u kombinaciji plasirao među prvih deset - na sedmo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan hrvatskog tima Danijel Popović (Novinar) u veleslalomu je zauzeo 29. mjesto, dok je u nordijskoj utrci bio 14. U kombinaciji je Popović bio 20.

Hrvatske novinarke Ana Raić-Knežević (Telegram Media Grupa), Barbara Štrbac (Nova TV) i Nina Malnar Travaš (slobodna novinarka) također su se natjecale u obje discipline u juniorskoj kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raić-Knežević je u veleslalomu bila osma, Malnar Travaš 11., a Štrbac 13.

Image

U nordijskoj utrci Štrbac je bila 12., Raić-Knežević 15., dok je Malnar Travaš stigla do 16. pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branka Malnar-Travaš (HRT) u svojoj je kategoriji veleslalomske utrke zauzela sedmo mjesto.

Na ovogodišnjem prvenstvu okupilo se 170 novinara iz 30 zemalja. Osim u skijaškim natjecanjima novinari su sudjelovali i u panelim o aktualnim temama - cyber sigurnosti i održivom razvoju planinskih područja, a dobili su priliku vidjeti i kandidaturu Pariza za Olimpijske igre 2024. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeće godine u Bugarskoj

'Nastup hrvatskih novinara skijaša u Francuskoj pomogli su Trophy rent a car, turističke zajednice Zagreba i Zagrebačke županije, tvrtka Galeb iz Omiša, Badel 1862, Vindija, Hrvatski skijaški savez, Katunar, OPG Chiavalon, Sobe kod korita i Ski klub Novinar.

Iduće godine novinari skijaši okupit će se u bugarskom skijaškom centru Pamporovo, gdje će po prvi puta biti organizirano i atraktivno natjecanje u paralelnom veleslalomu', najavio je kapetan Sekcije novinara skijaša Hrvatskog novinarskog društva Danijel Popović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo