Bez uplaćene kune od HOO-a / Svjetskim prvacima veslačima Sinković upitan odlazak na europsko prvenstvo!

Oni su najbolji veslači na svijetu, ali njihovu državu to ne zanima previše. Braća Sinković gotovo su ostala bez nastupa na Europskom prvenstvu koje počinje sljedeći tjedan u Njemačkoj

30.4.2016.
20:08
VOYO logo

Zaveslaj po zaveslaj, braća Sinković, osvajali su prvenstva, no hoće li i Europsko za tjedan dana? Šokantna poruka stigla je iz olimpijskog odbora u kojoj stoji - za put na prvenstvo, novca nema. 

Na izbjegnutom skandalu zahvalila su i braća Sinković preko facebook profila. OlimpijskI odbor sredstva je uskratio jer je njima, kažu, isto učinilo ministarstvo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo jednu lošu vijest u petak u prijepodnevnim satima da neposredno prije odlazak na europsko prvenstvo u Brandenburg hrvatski olimpijski odbor ne može isfinancirat tu našu akciju. Hrvatski veslački savez u ovom trenutku je poduzeo sve što je u njegovoj mogućnosti da ne dozvoli takav skandal", ispričao je Zdravko Gajšak, tajnik hrvatskog veslačkog saveza.

Na izbjegnutom skandalu zahvalila su i braća Sinković preko facebook profila. OlimpijskI odbor sredstva je uskratio jer je njima, kažu, isto učinilo ministarstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska država mora pokazati da li ima interesa za hrvatski sport. Hrvatski olimpijski odbor u privremenom financijskom planu za 2016. godinu za prva tri mjeseca planirao je iz državnog proračuna 27,7 milijona kuna. Hrvatski olimpijski odbor do današnjeg je dana dobio nešto više od 16 i pol milijuna kuna", tvrdi Josip Čop, glavni tajnik HOO-a.

No za veslački savez, prebacivanje  krivnje, nije rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sport i vrhunski rezultat ne može tolerirati improvizaciju, pogotovo kada se od sportaša traže vrhunski rezultati kao što se očekuje na primjer od veslača na predstojećim olimpijskim igrama, a to je borba za sam vrh, za zlatne medalje", rekao je Gajšak.

Rješenje će se uskoro morat naći, jer bez odlaska na natjecanja, uz svu nadmoć braće Sinković, ovakvih proslava teško da će više biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo