SVIJET TENISA OVAKAV MEČ NIJE VIDIO 42 GODINE: / Karlović i španjolski veteran odigrat će dvoboj za anale

Image
Foto: Profimedia

Div sa Šalate i svježi direktor Mastersa u Madridu odigrali su dosad deset mečeva, no ovo će im biti prvi na zemlji

28.5.2019.
9:45
Profimedia
VOYO logo

Petra Martić, Donna Vekić, Marin Čilić i Borna Ćorić. Svi su oni uvjerljivo prošli u drugo kolo Roland Garrosa, a sada se čeka i onaj posljednji - Ivo Karlović.

Naš 40-godišnji majstor, koji nije igrao od 8. travnja, na ovogodišnjem Roland Garrosu debitirat će u utorak (drugi meč poslije 11 sati na terenu 6) protiv tek dvije i pol godine mlađeg Feliciana Lopeza po čemu će ovaj meč definitivno biti poseban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedno imaju 77 godina, a meč s takvim zbrojem godina na Grand Slamu nije odigran pune 42 godine. Davne 1977. godine na Australian Openu Ken Rosewall i Ion Tiriac imali su u zbroju dvije godine više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Div sa Šalate i svježi direktor Mastersa u Madridu odigrali su dosad deset mečeva, prvi još prije 15 godina i sljedeće desetljeće i pol od 25 setova njih 15 rješavali u tie-breaku.

Ovo će im biti prvi susret na zemlji, Karlović vodi 6-4, a do Šangaja 2017. bio je u nizu od četiri pobjede. Lopez, trenutačno 108. igrač svijeta, vjerovali ili ne za jednog Španjolca, nikad u 18 dosadašnjih nastupa nije prošao dalje od četvrtog kola, a ondje je dospio samo jednom, 2004. godine. Čak je 11 puta ispadao u prvom kolu. Za dr. Ivu, pak, najbolji su rezultati u Parizu bili dva ulaska u treće kolo, 2014. i 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo