Ime dužnosnika nije objavljeno / Švicarska SAD-u izručila prvog od sedam uhićenih dužnosnika FIFA-e

Image
Foto: Martin Rickett/Press Association/PIXSELL

Ime dužnosnika nije objavljeno, ali prošloga tjedna procurila je informacija kako je Jeffrey Webb odlučio ne opirati se izručenju

16.7.2015.
13:47
Martin Rickett/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Švicarske vlasti objavile su u četvrtak kako su izručile SAD-u prvoga od sedam dužnosnika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) optuženih za korupciju.

Ime dužnosnika nije objavljeno, ali prošloga tjedna procurila je informacija kako je Jeffrey Webb odlučio ne opirati se izručenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svibnju ove godine neposredno prije početka kongresa FIFA-e u Zurichu švicarske vlasti uhitile su sedmoricu visokih dužnosnika FIFA-e zbog sumnji za korupciju, prevaru i pranje novca, a na teret im se stavlja i mogućnost da su primali novac kako bi se svjetska prvenstva 2018. i 2022. dodijelila Rusiji, odnosno Kataru. 

Istraga protiv uhićenika vodi se u SAD-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta uhićenja za posljedicu su imala ostavku dugogodišnjeg predsjednika FIFA-e Seppa Blattera i to samo dan nakon što je dobio novi četvrtogodišnji mandat na čelu krovne svjetske nogometne organizacije.

Novi predsjednik FIFA-e bit će izabran na izvanrednom kongresu koji će biti održan između prosinca ove i veljače sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Webba, državljanina Kajmanskih Otoka i bivšeg predsjednika CONCACAF-a, ostali uhićenici su Eduardo Li, Julio Rocha, Eugenio Figueredo, Rafael Esquivel, Jose Maria Marin i Costas Takkas. Svi oni još uvijek se nalaze u pritvoru u Švicarskoj i čekaju izručenje SAD-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo