rekordan posjet / Švicarska osvojila prvi Davis Cup: Federer kompletirao listu trofeja

Image
Foto: AP Images

Federer je unatoč problemima s leđima glatko dobio Gasqueta, koji je u francusku reprezentaciju ušao umjesto Jo-Wilfrieda Tsonge, a peti, nevažan susret, između Stanislasa Wawrinke i Gaela Monfilsa neće se ni igrati.

23.11.2014.
16:18
AP Images
VOYO logo

Švicarski tenisači osvojili su svoj prvi Davis Cup u povijesti nakon što je Roger Federer u nedjelju u Lilleu slavio protiv Richarda Gasqueta s 6-1, 6-4, 6-3, te je Švicarska s 3-1 pobijedila Francusku.

Federer je unatoč problemima s leđima glatko dobio Gasqueta, koji je u francusku reprezentaciju ušao umjesto Jo-Wilfrieda Tsonge, a peti, nevažan susret, između Stanislasa Wawrinke i Gaela Monfilsa neće se ni igrati. Roger Federer je tako osvojio Davis Cup, posljednji veliki trofej u tenisu koji mu je nedostajao, nakon četiri osvojena Australian Opena, jedan Roland Garros, sedam Wimbledona, pet US Opena, jer zlato na Olimpijskim igrama u parovima s Wawrinkom 2008. u Pekingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi poen Švicarskoj u petak donio je Wawrinka s pobjedom protiv Tsonge s 6-1,3-6, 6-3, 6-2, Monfils je potom izjednačio pobijedivši Federera s 6-1, 6-4, 6-3, da bi put prema naslovu otvorili Federer i Wawrinka pobjedom u paru u subotu nad Julienom Benetauom i Gasquetom 6-3, 7-5, 6-4.

U nedjelju je na finalu ponovno oboren rekord u posjeti Davis Cupu, Federera i Gasqueta gledalo je 27.448 ljudi na stadionu u Villeneuve d'Ascqu ili 16 gledatelja više negoli u petak, kada je također oboren rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike