NE MAKOVIMA

SVI SU ZGROŽENI: FIFA trenira strogoću, kaznit će Wales i Sjevernu Irsku zbog cvijeća na tribinama?!

Vjerovali ili ne, FIFA je spremna kazniti nogometne saveze Walesa i Sjeverne Irske zbog cvjetne dekoracije na tribinama na kvalifikacijskim utakmicama protiv Srbije u Cardiffu i Azerbajdžana u Belfastu.

Navijači nisu bacali baklje, nisu vrijeđali suparnika, samo su podignutim papirima stvorili cvijet maka, u čast poginulim borcima u Prvom svjetskom ratu. Na stadionu u Cardiffu neki su navijači imali mak zataknut na jakni, a na izlasku iz tunela pripadnici oružanih snaga nosili su vijence od maka. Očito je to bilo previše maka za FIFA-u koja je odlučila pokrenuti disciplinski postupak.

Loše bi mogli proći i  Škotska, a sve zbog crvenog cvijeta, simbola borbe u 1. svjetskom ratu, zbog čega FIFA u svemu vidi političku poruku.

Počast poginulim borcima nedavno odale reprezentacije Engleske i Škotske u prijateljskoj utakmici. FIFA je također najavila disciplinski postupak protiv domaćina Škota.

Lineker se čudi

Najava kazne zgrozila je mnoge, sak je i utjecajni tv-komentator, bivši engleski reprezentativac Gary Lineker napisao na Twitteru: “Sigurno se šalite?”.

No, FIFA se očito ne šali…

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr