ŠVEDSKI STRUČNJAK UOČI KONAČNOG OBRAČUNA S NJEMAČKOM: /

'Hrvatska u polufinalu bila bi najveća senzacija u povijesti Eura'

Image
Foto: Profimedia

Ulazak u polufinale donosi i izravan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021.

15.12.2020.
13:48
Profimedia
VOYO logo

Aktualne svjetske rukometne prvakinje Nizozemke pobijedile su u ponedjeljak Njemačku s 28-27 (14-15), ali će o plasmanu u polufinale odlučivati utakmica Hrvatske i Njemačke, u kojoj i poraz od jedan razlike vodi naše rukometašice u polufinale, uz uvjet da Nizozemska u zadnjem kolu svlada Rumunjsku, a u suprotnom im treba najmanje neodlučeni ishod.

Utakmica Hrvatske i Njemačke na rasporedu je u utorak od 18.15 sati. Uspiju li hrvatske rukometašice ostati neporažene, po prvi put u povijesti će zaigrati u polufinalu Europskog prvenstva i boriti se za odličje na velikim natjecanjima. U suprotnom, u polufinale će se plasirati Njemačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O nastupu Hrvatica u Danskoj progovorio je Šveđanin PerJohanson, bivši crnogorski izbornik i aktualni trener ruskog Rostova.

"Nekada je veliko srce dovoljno za pobjeđivanje, što vidimo na primjeru mojih „Lavica“. Ako Hrvatska izbori plasman u polufinale, to će biti najveće iznenađenje u povijesti Europskih prvenstava", rekao je u razgovoru sa Žikom Bogdanovićem s portala Balkan Handball. Također, naglasio je kako smatra da je skupina u kojoj su Francuska, Rusija, Danska, kvalitetnija i teža od one u kojoj se nalaze Norveška, Nizozemska, Njemačka, Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Ana Debelic and Croatia celebrate during the EHF EURO 2020 European Women's Handball preliminary round match between Croatia and The Netherlands at Sydbank Arena in Kolding in Denmark, on December 6, 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix),Image: 574080742, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Ulazak u polufinale, inače, donosi i izravan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. kojem će domaćin biti Španjolska. Hrvatske rukometašice na svjetskoj smotri nisu sudjelovale od 2011.

Najbolji plasman na europskim prvenstvima Hrvatice su ostvarile na prvom izdanju tog natjecanja 1994. u Njemačkoj, kad su osvojile peto mjesto, a još su dvaput bile šeste (1996. i 2008.). Na svjetskim prvenstvima su dvaput bile zaustavljene u četvrtfinalu (1997. i 2011.), baš kao i u jedinom nastupu na olimpijskom turniru, 2012. u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo