oštra kazna za diskriminaciju / 'Sutkinje? Ženama je mjesto u kuhinji!'

Image
Foto: YouTube

Potpredsjednik nogometnog saveza na sjeveroistoku Engleske dobio je suspenziju od četiri mjeseca zbog diskriminirajućeg stava prema ženama, za koje je rekao kako ne bi smjele suditi, već samo kuhati.

29.10.2014.
10:31
YouTube
VOYO logo

Potpredsjednik nogometnog saveza na istoku Engleske John Cummings suspendiran je na četiri mjeseca, novčano kažnjen s 250 funti i mora pohađati seminar na kojem će biti educiran protiv spolne diskriminacije.

Cummingsu je u ožujku na sudačkom seminaru prišla 24-godišnja Lucy May, koja je pohađala isti seminar, pitavši ga može li suditi u North East Sunday League utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne možeš. Previše je to za tebe. Nije to ništa osobno, ali dok sam ja živ, ni jedna žena neće suditi u mojoj ligi. Ženama je mjesto u kuhinji'', rekao joj je John.

Nezavisna komisija engleskog nogometnog saveza nakon istrage je odlučila kazniti Cummingsa, koji se branio kazavši kako se šalio s Lucy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, prva sutkinja na Otoku je prije četiri godine postala Amy Fearn (36), majka dvoje djece, no čini se kako je Cummings ostao u nekom prošlom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo