primera bez prvaka? / Suspenzija španjolskom nogometu: je li sezona zaista gotova?

Image
Foto: S.Lau/DPA/PIXSELL

Zbog sukoba bi se španjolski nogomet mogao u potpunosti prekinuti, a sudeći po Savezu, sva natjecanja će od 16. svibnja nadalje biti suspendirana

8.5.2015.
10:35
S.Lau/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Britanski BBC jučer je prenio kako je došlo do sukoba španjolskog nogometnog saveza i španjolske Vlade zbog preraspodjele novca oko TV prava.

Zbog sukoba bi se španjolski nogomet mogao u potpunosti prekinuti, a sudeći po Savezu, sva natjecanja će od 16. svibnja nadalje biti suspendirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je započelo s inicijativom Vlade koja je odobrila novi Zakon o kolektivnim pregovorima za TV prava. Zakon podupire udruga Nacionalna profesionalna nogometna liga. Oni su krenuli s akcijom da se ukine suspenzija nametnuta od strane španjolskog nogometnog saveza.

Stanje u ligi je takvo da Barcelona i Real Madrid uzimaju gotovo polovicu svih prihoda od televizijskih prava, osobito jer sami o njima pregovaraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatak lige baš i nije presretan takvom podjelom i upravo zbog toga je došlo do ovog zakona.

Protiv takve odluke je vodstvo Španjolske profesionalne lige (LFP), ali je podržava Udruga igrača (AFE).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrači će slijediti odluku od štrajku koju je donio Španjolski nogometni savez. Znamo da smo u pravu i odlučni smo podržati pravedniju raspodjelu novca u španjolskom nogometu", kazao je predsjednik Udruge igrača Luis Rubiales.

"Želimo da se smanji razlika između prve i druge lige, kao što je i drugdje u Europi. Ovaj problem već se odavno mogao riješiti, samo da smo pozvani za pregovarački stol", dodao je Rubiales.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ostaje vidjeti što će se dogoditi do 16. svibnja.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo