SUPRUGA MICHAELA SCHUMACHERA OBJAVILA PRIOPĆENJE: / 'Postupamo po njegovim željama i možete biti sigurni da je u dobrim rukama'

Image
Foto: AFP

Schumacher će 3. siječnja proslaviti 50. rođendan.

2.1.2019.
10:23
AFP
VOYO logo

Corinna Schumacher, supruga slavnog pilota Formule MichalelaSchumachera, objavila je priopćenje uoči njegovog rođendana. Slavni Nijemac napunit će u četvrtak 50. rođendan, nekoliko dana nakon što je obilježena peta godišnjica njegove teške nesreće na skijanju u Francuskoj.

Obratila se fanovima

"Drago nam je i od srca vam zahvaljujemo što ćete proslaviti Michaelov 50. rođendan s njim i s nama. Možete biti sigurni da je u dobrim rukama te da radimo sve što je moguće kako bismo mu pomogli. Molim vas za razumijevanje jer postupamo po njegovim željama te osjetljive teme, poput zdravlja, ostavljamo u privatnoj sferi. Zahvaljujemo vam na prijateljstvu i želimo puno sreće i zdravlja u 2019. godini", stoji među ostalim u priopćenju objavljenom na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teška ozljeda glave

Sedmerostruki svjetski prvak je stradao 29. prosinca 2013. na skijanju u francuskim Alpama udarivši glavom o stijenu. Premda je nosio skijašku kacigu, doživio je teške ozljede glave. Prebačen je u bolnicu u Grenobleu gdje je podvrgnut dvjema operacijama i stavljen u induciranu komu. Pet mjeseci kasnije prebačen je s odjela intenzivne skrbi na rehabilitacijski odjel, a u lipnju 2014. je iz Grenoblea premješten u Sveučilišnu bolnicu u Lausanni. U rujnu iste godine stigao je u svoj dom u švicarskom Glandu, mjestašcu na obali Ženevskog jezera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tada mediji samo nagađaju o njegovom zdravstvenom stanju, no obitelj o svemu šuti. Schumacherova zdravstvena situacija tako je postala jedna od najvećih tajni današnjeg sporta.

Skupo liječenje

Dio medija navodi kako Schumacher bespomoćno leži u bolničkom krevetu, dok drugi tvrde kako samostalno hoda po kući i da se oporavak dobro odvija. Također postoje i špekulacije o tome koliko košta njegova medicinska skrb, pa se tako spominje i brojka od 55.000 eura mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schumacher je tijekom karijere osvojio rekordnih sedam naslova svjetskog prvaka i rekordnu 91 pobjedu. Prva dva naslova prvaka osvojio je u Benettonu (1994., 1995.), a od 2000. pa do kraja 2004. Schumacher je osvojio 5 naslova u nizu u bolidu Ferrarija. Nastupio je na 308 Grand Prix utrka, a 155 puta se uspinjao na jednu od stepenica pobjedničkog postolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo