NAPETO PROTIV ŠPANJOLSKE / Sukno u zadnjoj minuti spasio Barakude

Image
Foto: PIXSELL

Pobjednički gol za 8:7 protiv Španjolske postigao je Sukno iz peterca minutu prije kraja.

31.7.2012.
13:45
PIXSELL
VOYO logo

LONDON - Hrvatski vaterpolisti, nakon što su u nedelju u prvom kolu sa 8:6 pobijedili Grčku, u utorak su sa 8:7 svladali Španjolsku. Do druge pobjede na olimpijskom turniru u Londonu odabranici RatkaRudića, koji je nakon izdržane kazne danas vodio našu reprezentaciju, došli su teže nego što smo očekivali, a na kraju će ostati vječita enigma je li lopta nakon udarca Pereza četiri sekunde prije kraja utakmici cijelim obujmom prešla liniju ili ne kako je presudio pomoćni sudac, a njegovu odluku prihvatio glavni.

Naši su nervozno započeli utakmicu i samo zahvaljujući odličnom vrataru Paviću koji je obranio peterac Perezu Španjolci nisu poveli sa 2-0. Ipak, zahvaljući vrlo dobroj obrani i dobroj realizaciji igrača više prvi dio utakmice dobili smo sa 5:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada smo sredinom treće četvrtine poveli sa 7:4, očekivalo se da će naši igrači rutinirano privesti utakmicu kraju. Međutim, oni su dopustili Španjolcima da postignu preko izvanrednog Espanola i Perronea tri zgoditka i izjednače rezultat prije ulaska u posljednjih osam minuta.

Niti jedna ekipa u posljednjoj četvrtini nije uspjela postići zgoditak iz igre, pobjedonosni gol postigao je naš najbolji pojedinac SandroSukno minutu prije kraja iz peterca. Imali su naši loptu i cijeli napad 40 sekundi prije kraja, ali su opet pogriješili i dozvolili Perezu da uputi "sporni" udarac prema Pavićevom golu koji je danas briljirao i sa 12 obrana bio najzaslužniji za minimalnu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci su nakon susreta poslali Tehničkoj komisiji Međunarodne federacije vodenih sportova (FINA) službeni žalbeni zahtjev zbog sporne situacije.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra protiv Italije u četvrtak, 2. kolovoza u 20,40 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo