tko je tko u hrvatskom nogometu? /

Šuker uvjerava: 'Niti je Zdravko Mamić smijenio Kovača, niti će birati novog izbornika!'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

'Svjestan sam da će oko izbora Kovačeva nasljednika biti svakakvih priča, ali ponavljam, njega će birati Izvršni odbor. Bez obzira što smo svjedoci teorije da je Kovača smijenio isključivo Zdravko Mamić', kaže predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza

14.9.2015.
9:08
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogomet ponovno se našao u velikoj krizi. Dva kiksa 'Vatrenih' stavila su plasman na Euro pod znak pitanja, a kao glavni krivac za rezultatsku katastrofu označen je izbornik.

Niko Kovač prošlog je tjedna i razriješen te dužnosti, a javnost se odmah počela baviti procjenama tko bi mogao biti njegov idealni nasljednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vremena je sve manje, iduća utakmica se igra za četiri tjedna, a Modrić, Rakitić i ekipa još uvijek ne znaju tko će ih voditi u dvoboju protiv Bugarske.

No, iz brojnih javnih istupa čelnih ljudi HNS-a razvidno je kako je glavni kandidat za mjesto izbornika Ante Čačić. Indirektno je to potvrdio i predsjednik HNS-a u razgovoru za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ante Čačić trenirao je osmoricu ili devetoricu aktualnih reprezentativaca, odveo je Dinamo u Ligu prvaka, a Maribor u Europsku ligu. Ima kompetenciju", poručuje DavorŠuker.

Nominalno prvi čovjek hrvatskog nogometa tvrdi da Čačić nije Mamićev izbor te da će o novom izborniku odluku donijeti Izvršni odbor. 

"Kada smo izabrali Niku Kovača pisali ste da je on bio isključivo moj izbor, da sam ja smijenio Štimca. Prije nekoliko dana čitam da je Kovač bio izbor Zdravka Mamića. Svjestan sam da će oko izbora Kovačeva nasljednika biti svakakvih priča, ali ponavljam, njega će birati Izvršni odbor. Bez obzira što smo svjedoci teorije da je Kovača smijenio isključivo Zdravko Mamić, jer mu Niko nije bio po guštu. Međutim, da je Zdravkov utjecaj tako snažan, zašto ga onda nije smijenio odmah poslije Svjetskoga prvenstva u Brazilu ili zašto je uopće dozvolio da postane izbornik?", pita se Šuker u razgovoru za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo